Política 29/06/2017

Els sindicats de funcionaris lamenten no tenir detalls de l’1-O

Ot Serra
2 min
Els sindicats de funcionaris lamenten no tenir detalls de l’1-O

BarcelonaEl paper dels funcionaris i el personal de l’administració pública continua al centre del debat sobre les garanties del referèndum, com es va reflectir ahir amb els interrogatoris de la Guàrdia Civil. L’episodi judicial, però, no va generar més preocupació de la que ja té el cos funcionarial. “Cada dia ens trobarem un escenari de pressió diferent”, va explicar a l’ARA Encarna Fernández, secretària general de la federació del sector públic de la UGT, que va denunciar que tant el govern català com l’espanyol posin els funcionaris “al centre”. Des del sindicat subratllen que la preocupació està instal·lada des de fa setmanes i esperen que el 4 de juliol -quan el Govern farà pública la cobertura legal del referèndum- sigui una data clau. Representants sindicals lamenten no haver pogut participar de la decisió de quin paper es reserva als funcionaris. A més, continuen esperant la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública, tal com es va pactar amb el departament de Governació fa unes setmanes.

“De moment, complirem la llei que tenim, que és l’espanyola”, va admetre Fernández, tot i que poden arribar instruccions de càrrecs superiors que vagin en sentit contrari i provoquin indecisió als treballadors. “Jo per això sempre els aconsello que només segueixin les ordres que rebin per escrit”, va apuntar.

Des de l’Intersindicat Alternativa de Catalunya (IAC), van lamentar “l’espiral repressiva” de l’Estat contra el Procés. “Comencen a concretar-se les amenaces”, van reconèixer, cosa que farà que el sindicat respongui amb “més solidaritat i més compromís”.

El paper dels Mossos l’1 d’octubre

La cap de la regió policial metropolitana nord dels Mossos d’Esquadra, Cristina Manresa, va assegurar ahir que el cos garantirà que la jornada de l’1-O es desenvolupi amb “tranquil·litat” i de la “millor manera possible”. En una entrevista a l’ACN, va admetre que encara no han rebut directrius del Govern, però va remarcar “la crispació o el nerviosisme que ja tenen uns altres”.

stats