Política 23/10/2017

El sindicat majoritari dels Mossos s'oposa a l'article 155 i en demana una "aplicació quirúrgica" si s'aprova

La policia catalana agraeix a un grup d'agents de l'Ertzaintza que els hagi donat suport

Ara
2 min
Cotxes patrulla dels Mossos, en una foto d'arxiu

BarcelonaEl portaveu del sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, la Federació de Professionals de Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), Valentín Anadón, s'ha oposat a l'aplicació de l'article 155. Ha considerat que "no és un escenari desitjable" i ha confiat que "fins a l'últim minut s'esgotin les vies de diàleg". En cas que al final s'arribi a aquest escenari, Anadón ha avançat que el sindicat vetllarà per una "aplicació quirúrgica" del 155 i perquè "no hi hagi extralimitacions".

Segons ha assegurat el portaveu de la FEPOL en declaracions a l'ACN, aquesta mesura hauria de servir "exclusivament per mantenir la normalitat dins el cos" i "recuperar les coordenades de seguretat jurídica que necessiten els agents per desenvolupar la seva feina". Anadón ha demanat que una eventual aplicació de l'article 155 "respecti l'autogovern i les institucions de Catalunya, entre les quals, els Mossos".

Agraïment a l'Ertzaintza

En paral·lel, amb un missatge a Twitter, els Mossos han agraït als agents de l'Ertzaintza que els hagin donat suport. Un grup d'un centenar d'agents de la policia basca ha signat un manifest en defensa dels Mossos i del major del cos, Josep Lluís Trapero, "davant la constant i reiterada desqualificació per part d'alguns sectors socials, polítics i mitjans de comunicació". El text també aplaudeix l'actuació de la policia catalana els darrers temps; sobretot durant l'1-O, en què van evitar qualsevol tipus de pràctica abusiva.

"Volem fer-vos sentir que no esteu sols i que sempre que la policia actuï així, serà mereixedora del màxim respecte i reconeixement", diu el manifest. Sobre Trapero, el grup d'agents de l'Ertzaintza li reconeix una actuació "exemplar" d'acord amb el principi de jerarquia i subordinació a l'autoritat: "Està sent tractat injustament per alguns sectors de la societat i volem transmetre-li proximitat, companyonia i escalf".

stats