Política 02/08/2015

Francina Armengol: "L'independentisme és simplement un somni"

La presidenta defensa un model federal on "es respectin les nacionalitats i identitats que conformen Espanya" i assegura que a les Illes "no hi ha una demanda d'independència"

Europa Press
1 min
FRANCINA ARMENGOL : “El compromís amb el ciutadà està per sobre del senyor Montoro”

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat que "l'independentisme és simplement un somni". "La realitat és que s'han de buscar fórmules d'acord entre els diferents territoris" de l'Estat, ha dit Armengol, que aposta per "conformar una Espanya federal en què tothom càpiga i en la qual Catalunya tengui un pes important".

En una entrevista a Europa Press, Armengol ha afirmat que Balears ha de fer molta pedagogia a Espanya i Catalunya per explicar que dins d'un estat federal hi cabrien tots. "Balears i moltes altres comunitats autònomes no entendrien una Espanya sense Catalunya", ha afegit. Segons la presidenta balear, "ha faltat molta capacitat de diàleg" entre Mariano Rajoy i Artur Mas. "Els dos governs han volgut més la bronca que l'acord i han perjudicat notablement tot el tema territorial", ha denunciat. Està convençuda que cal treballar per un "projecte comú, en el qual es respectin les nacionalitats i identitats que conformen Espanya, però en el qual també hi hagi un plantejament de solidaritat amb els altres territoris. És viable i possible".

Sobre la possibilitat que Balears segueixi els passos del sobiranisme català, ha advertit que a les Illes "no hi ha una demanda d'independència, no hi ha aquesta tensió territorial perquè els ciutadans no demanen anar-se'n d'Espanya", però sí que exigeixen una millora del finançament i més respecte. Ha defensat la tornada de Balears a l'Institut Ramon Llull i espera que "mai més no se'n surti". "Balears té una relació especial per qüestions lingüístiques, històriques i identitàries amb Catalunya, i el PP fa malament en oblidar aquestes realitats", ha assegurat.

stats