Política 05/08/2013

El pederasta indultat va treballar a la Universitat de Múrcia fins al 2002

Daniel Galván va estar vinculat durant sis anys a la institució docent

Efe
1 min

BarcelonaEl pederasta Daniel Galván, condemnat el 2011 a 30 anys de presó per abusar d'onze nens al Marroc i l'indult del qual ha estat anul·lat, va estar vinculat durant sis anys a la Universitat de Múrcia, primer com a becari i després com a personal contractat.

Galván, de 65 anys, va col·laborar com a becari a l'àrea de relacions internacionals de l'esmentada universitat entre el 1996 i el 1998, i des d'aquest any i fins al 2002 va prestar els seus serveis com a personal contractat en aquest servei, han indicat a Efe fonts d'aquesta institució docent. La seva tasca com a personal d'administració i serveis es va centrar especialment a impartir cursos d'àrab, encara que també va oferir la seva col·laboració a l'hora de coordinar projectes de cooperació internacional.

Els companys del departament en què treballava Daniel Galván Vinya no van sospitar mai d'ell durant els anys que va treballar a la Universitat de Múrcia, encara que Galván no solia fer referència, en les seves converses amb ells, a dades de la seva biografia.

El pederasta es va desvincular de la Universitat el 2002, en no presentar-se a les proves que aquesta institució docent va convocar per cobrir diverses places al Servei d'Idiomes.

El rei Mohammad VI va revocar l'indult atorgat dimarts passat al pederasta Daniel Galván, beneficiari d'una mesura col·lectiva de gràcia juntament amb altres 47 presos espanyols, i va donar instruccions al seu ministre de Justícia, Mustafà Ramid, perquè estudiï amb el seu homòleg espanyol el seguiment que s'ha de donar a la qüestió després d'anul·lar l'indult.

stats