Política 04/06/2013

Les patronals, satisfetes, n'esperen ara la retirada

Q. T.
2 min
Els representants de les patronals es reuniren dijous amb el Govern.

Palma.La decisió d'ajornar la tramitació dels nous tributs deixà satisfets els representants empresarials, alguns dels quals acudiren fins a la Conselleria d'Hisenda per escoltar l'anunci del Govern, tot i no haver estat convocats. Tanmateix, els portaveus de les patronals dels sectors afectats mantenen la seva oposició als imposts i insisteixen a demanar-ne la retirada definitiva.

"Són bones notícies per als empresaris, però sobretot per als ciutadans, perquè els hauria afectat a ells", assegurà la presidenta de l'Associació de Restauració de Mallorca, Pilar Carbonell, qui recalcà, però, que el sector només està disposat a acceptar la retirada dels tributs i arribarà "fins al final", i acudirà als tribunals si finalment s'apliquen.

El president de l'Associació de Sales de Festes i Discoteques, Jesús Sánchez, considerà que "era molt complicat aplicar els imposts aquest estiu" perquè, en el cas dels envasos, l'havien de carregar els distribuïdors i els generava moltes complicacions. Sánchez afegí que els tributs penalitzen el consum i "la possibilitat de mantenir l'ocupació que els sectors empresarials estam generant". Els empresaris n'havien demanat l'ajornament al Govern.

"Era una veritable barbaritat", afirmà sobre els tributs el president de l'Associació de Vehicles de Lloguer de Balears (Aevab), Ramon Reus, qui agraí el "sentit comú" als nous consellers i que els deixin "tranquils" per poder fer "una bona temporada" perquè, "si no, no podrem pagar cap impost".

Els representants dels grans comerços, Josep Mallol, de l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas), i Francisco García, de l'Associació de Grans Empreses de Distribució (Anged), mostraren una satisfacció "a mitges" i reiteraren que el seu objectiu és que no s'apliquin. De fet, Mallol interpretà que amb l'ajornament anunciat ja no s'aplicaran enguany. "És un alleujament", apuntà García. "A veure si començam a negociar uns imposts que sempre ens trobàrem fets", sentencià.

stats