Política 15/11/2016

Primer pas al Congrés per suspendre les revàlides

Tots els partits menys el PP aproven començar els tràmits per paralitzar el calendari d'aplicació de la Lomce

M.f.f.
1 min
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, aquest dimarts al Congrés. EFE

MadridEl Congrés, a iniciativa del PSOE i amb només el vot en contra del PP, ha posat aquest dimarts la primera pedra per suspendre les revàlides de la Lomce. Un gest, però, que tindrà pocs efectes pràctics. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja es va comprometre en el debat d’investidura a eliminar l’efecte acadèmic d’aquests exàmens a final de l’ESO i segon de batxillerat. I avui el ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que tenen la intenció de fer-ho a través d’un reial decret per no haver-se d’esperar a la tramitació de la proposició de llei presentada pel PSOE.

Els socialistes, a última hora, han decidit rebaixar les seves exigències per incloure Ciutadans i, en lloc de demanar la derogació de la polèmica norma, reclamar només la suspensió de la llei Wert. Més endavant confien a suprimir-les a través de la presentació d’esmenes.

Però el gran dubte ara és com seran aquests exàmens, que el PP busca tant sí com no que es facin, però sense influir en la nota. I l’altra incògnita és com seran les tradicionals proves d’accés a la universitat. Amb la implantació de la Lomce desapareixen les PAU i s’hauran de crear uns nous exàmens. Méndez de Vigo ha garantit que seran molt similars als dels últims anys.

Ensenyament no entén el “pas enrere” del PSOE a l'hora de demanar la paralització del calendari i no la derogació, en paraules de la consellera Meritxell Ruiz. Tant el PDECat com ERC, però, van avalar ahir la proposició de llei.

stats