Política 04/12/2013

El papa Francesc va treballar com a porter de discoteca

El mateix pontífex va donar la notícia, parlant amb els fidels d'una església a Roma

Ara
1 min
El papa Francesc, aquest dimecres al Vaticà / EFE

BarcelonaDes que va arribar al Vaticà, la vida del Papa desperta un enorme interès. En el moment d'arribar a la càtedra de sant Pere molts es van capbussar en la biografia d'un home de qui es van insinuar fosques connexions amb la dictadura argentina. Amb tot, el Papa més revolucionari de les últimes dècades segueix sent una font de sorpreses: l'última, la revelació que, de jove, va treballar com a porter de discoteca.

La revelació la va fer el mateix pontífex a Roma, durant la seva visita a la parròquia de Sant Ciril d'Alexandria, en un dels barris pobres de la capital. Ja se sabia que, abans de la seva carrera eclesiàstica, havia treballat en un laboratori –va estudiar químiques–, havia netejat una floristeria i havia donat classes de literatura. Es desconeixia, però, que també es va guanyar la vida controlant qui podia accedir i qui no a una discoteca. El Papa ho va explicar als fidels amb els quals va parlar a l'església, i la notícia va sortir a la llum pública en ser recollida per l''Osservatore Romano'.

Segons el rotatiu del Vaticà, el Papa va assegurar que la seva experiència com a porter de discoteca li ha servit per reflexionar sobre com aconseguir que tornin a l'Església catòlica els fidels desencantats.

stats