Política 23/04/2014

El ministeri d'Educació redueix l'exigència en les beques per a les carreres tècniques

La proposta s'inclou al decret d'ajudes que prepara el ministeri per al proper curs

Efe
1 min

BarcelonaEl ministeri d'Educació es planteja reduir del 50% al 40% el mínim de crèdits que hauran d'aprovar els alumnes universitaris de ciències i ensenyaments tècnics perquè no hagin de retornar la seva beca, a proposta de les universitats.

Des de fa dos cursos, tots els becaris universitaris han d'aprovar al menys la meitat dels crèdits matriculats per tal d'evitar que el ministeri els reclami el reintegrament de l'import de l'ajuda.

Segons fonts ministerials, els rectors de han justificat la petició d'aquesta rebaixa en l'exigència en coherència amb el tipus de carreres esmentades, de més dificultat que d'altres.

De fet, els alumnes de grau d'aquestes branques ja tenen uns requisits acadèmics inferiors a la resta a l'hora de renovar la beca. Així, per exemple, per aconseguir l'exempció de taxes de matrícula se'ls exigeix haver aprovat almenys el 65% dels crèdits matriculats en el curs anterior, quan és el 80% en el cas de les carreres sanitàries i el 90% en el cas de les de ciències socials i jurídiques, arts i humanitats.

Els requeriments són també inferiors per obtenir els nous ajuts fixes i variables creats pel ministeri de José Ignacio Wert.

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, portarà aquesta proposta inicial a la Conferència Sectorial d'Universitat de demà, recollida a l'esborrany de Reial Decret de beques i ajudes generals del curs 2014-2015, subjecte a possibles canvis durant la tramitació prèvia a la seva aprovació definitiva per part del consell de ministres.

El ministeri discutirà també el document divendres amb els rectors al consell d'universitats.

stats