Política 11/06/2013

El socialista mallorquí Joan Mesquida, candidat a "remoure consciències" al PSOE

No revela si es presentarà a les primàries del PSOE o es limitarà a debatre solucions polítiques a través d'una nova plataforma ciutadana

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEs presentarà Joan Mesquida a les primàries del PSOE? El temps ho dirà, de moment manté la incertesa. Aquest dimarts, qui va ser director general de la Policia i la Guàrdia Civil en el govern Zapatero ha presentat una plataforma ciutadana anomenada “Forma parte de la solución”, amb la qual pretén “remoure consciències cap al sentit comú”.

No pretén ser “la tercera via” del PSOE, no té pretensions personals perquè “mai no ha vist l'eròtica del poder per cap banda”, però tampoc no renuncia a “tenir responsabilitats polítiques en el PSOE”. En definitiva, Mesquida, tot i les expectatives creades, no ha revelat si acabarà presentant-se com a candidat a ser el líder del PSOE emprant com a trampolí aquesta plataforma ciutadana.

El que sí que ha explicat és el que faria ell si fos president. El primer de tot, “somatitzar” els problemes de la gent i “esborrar la rialla de la cara”. Després, cridar els millors de la societat i fer “un govern de concentració dels millors”.

Mesquida continua fidel al PSOE, però creu que els partits convencionals “fan aigua” i s'han de “taponar” les vies obertes amb més participació. De fet, creu que amb les tecnologies que hi ha a l'abast de la gent, no és possible que es pugui entrar amb una clau a un compte bancari i no pugui ser viable exposar els plantejaments ciutadans als governants en qüestions rellevants com, per exemple, la Llei de l'avortament.

El socialista mallorquí ha assegurat que “si m'estigués presentant a unes primàries estaria molt nerviós", però no hi està perquè "el repte és més ambiciós: canalitzar la indignació cap a posicions de sentit comú”.

stats