Política 11/06/2013

El socialista mallorquí Joan Mesquida, candidat a "remoure consciències" al PSOE

No revela si es presentarà a les primàries del PSOE o es limitarà a debatre solucions polítiques a través d'una nova plataforma ciutadana

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEs presentarà Joan Mesquida a les primàries del PSOE? El temps ho dirà, de moment manté la incertesa. Aquest dimarts, el que va ser director general de la policia i la guàrdia civil en el govern Zapatero ha presentat una plataforma ciutadana anomenada “Forma parte de la solución” amb la que pretén “remoure consciències cap al sentit comú”.

No pretén ser “la tercera via” del PSOE, no té pretensions personals perquè “mai ha vist l'eròtica del poder per cap banda”, però tampoc renuncia a “tenir responsabilitats polítiques en el PSOE”. En definitiva, Mesquida, tot i les expectatives creades, no ha desvetllat si acabarà presentant-se com a candidat a ser el líder del PSOE emprant com a trampolí aquesta plataforma ciutadana.

El que sí ha explicat és el que faria ell si fos president. El primer de tot “somatitzar” els problemes de la gent i “esborrar la rialla de la cara”. Després, cridar als millors de la societat i fer “un govern de concentració dels millors”.

Mesquida segueix fidel al PSOE però creu que els partits convencional “fan aigua” i s'ha de “taponar” les vies obertes amb més participació. De fet, creu que amb les tecnologies que hi ha a l'abast de la gent on és possible que es pugui entrar amb una clau a un compte bancari i no pugui de ser viable exposar els plantejaments ciutadans als governants en qüestions rellevants com, per exemple, la llei de l'avortament.

El socialista mallorquí ha assegurat que “si s'estàs presentant a unes primàries estaria molt nerviós" però no hi està perquè "el repte és més ambiciós: canalitzar la indignació cap a posicions de sentit comú”.

stats