Política 05/12/2013

Mas es va reunir amb la Comunitat Palestina de Catalunya en tornar d'Israel

ICV-EUiA demana la destitució del responsable de Cooperació del Govern, però avala que el president busqui suports a la causa catalana pel món

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha revelat aquest dijous al ple del Parlament que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir aquest dimecres amb representants de la Comunitat Palestina a Catalunya. La trobada es va produir setmanes després del seu viatge a Israel, que va rebre crítiques pel fet que Mas no va tenir cap gest envers les autoritats palestines.

L'explicació l'ha donat Homs responent a una interpel·lació d'ICV-EUiA, que ha aprofitat per mostrar el seu suport que el president viatgi per "buscar suports internacionals a la causa catalana" i a "l'autodeterminació" de Catalunya. La diputada d'ICV-EUiA, Sara Vilà, ha criticat, però, que en els seus viatges Mas deixi "emprenyats pel camí".

En la seva resposta, Homs ha volgut negar "l'anàlisi" d'Iniciativa i d'alguns sectors crítics amb aquest viatge. "És una simplificació immerescuda dir que nosaltres som els 'd'Israel sí, Palestina no'. Això no és així", ha dit, tot desvetllant que dimecres mateix, estant al Parlament, Artur Mas "es va reunir, com ho ha fet altres ocasions, amb la junta de la Comunitat Palestina a Catalunya, i la reunió va anar bé".

En la mateixa interpel·lació, la diputada d'ICV-EUiA ha carregat contra les polítiques de cooperació del Govern i ha reclamat "el cessament de Carles Llorenç", responsable d'aquesta àrea dins l'estructura de l'executiu, per la seva "gestió matussera".

stats