Política 27/06/2016

Els mapes del 'sorpasso' fallit d'Units Podem al PSOE

Els d'Iglesias i els seus aliats han superat els socialistes a Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià, Madrid, el País Basc i Navarra

Enric Borràs
2 min

BarcelonaEl 'sorpasso' d'Units Podem al PSOE només ha existit al fallit sondeig a peu d'urna i als somnis d'alguns polítics i votants. Els resultats electorals l'han desmentit amb contundència: els socialistes s'han avançat amb 14 diputats als d'Iglesias. Tot i això, com pots veure al mapa de dalt, en algunes províncies i comunitats Podem i els seus aliats sí que han superat el PSOE. Així ha estat a Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià, Madrid, el País Basc i Navarra. A Galícia els han superat els socialistes, però no ha estat així ni a Pontevedra ni a la Corunya.

A Catalunya el 'sorpasso' d'En Comú Podem als socialistes és general, tot i que els segons han guanyat pes en poblacions com Barcelona mateix.

Comparació dels resultats d'En Comú Podem i el PSOE a Catalunya

Tot i això, Units Podem ha crescut en més províncies d'Espanya i En Comú Podem ho ha fet en més municipis de Catalunya que no el PSOE. De fet, els socialistes han davallat a la meitat sud de l'Estat –fins i tot a bona part d'Andalusia, que n'era un feu tradicional– i a bona part de Catalunya.

Diferència de percentatge de vot al PSOE a l'Estat entre el 20-D i el 26-J

Diferència de percentatge de vot al PSOE a Catalunya entre el 20-D i el 26-J

Diferència de percentatge de vot a Units Podem a l'Estat entre el 20-D i el 26-J

Diferència del percentatge de vot a En Comú Podem a Catalunya entre el 20-D i el 26-J

A l'interactiu de l'ARA de les eleccions del 26-J podràs comprovar els resultats electorals en una bateria de mapes.

stats