Política 11/09/2017

Ple absolut a la manifestació de la diada de l'Onze de Setembre

Amb més de 450.000 inscrits, els 49 trams en els quals està dividida la manifestació han quedat plens aquest matí

Ara
3 min

BarcelonaPle absolut a la manifestació de la diada de l'Onze de Setembre. Amb més de 450.000 inscrits, els 49 trams han quedat completament plens a poques hores de la concentració, que començarà a les 17.14 hores.

La cruïlla entre dos dels principals carrers de la ciutat de Barcelona serà aquest any l'escenari de la mobilització de l'Onze de Setembre, la Diada del Sí. Les coordenades són Aragó amb passeig de Gràcia per formar un gran signe de suma (+) coincidint amb la campanya pel 'sí' a la independència de cara al referèndum de l'1 d'octubre.

Qui vulgui encara es pot inscriure a la manifestació. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web o per telèfon, i de manera individual o en grup. El sistema atribueix un tram segons la comarca on viu el participant.

Hi ha inscrits 1.800 autocars per traslladar des d'arreu del territori els participants a la mobilització.

L'objectiu de la manifestació, segons l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), és traslladar un "missatge positiu" que sigui capaç de "sumar a tothom" en el camí cap a l'estat propi. L'ANC vol convertir la cruïlla en un "esclat de colors" a favor de la República Catalana fent un repàs de totes les mobilitzacions que hi ha hagut fins ara.

Escenari central a plaça Catalunya

La Diada del Sí començarà a les 17.14 –l'organització recomana ser al tram assignat a les 16.00–, moment en què quatre lones de 16 × 16 metres es traslladaran des dels vèrtexs del signe de suma fins al centre –a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer Aragó–. Aquestes lones representaran els valors de pau, democràcia i compromís amb la construcció de la nova República. Després, els parlaments es faran en un escenari situat a plaça Catalunya.

La Companyia Elèctrica Dharma, els Amics de les Arts i l'Orfeó Català, amb més de 70 cantants, posaran música a la mobilització des de l'escenari de plaça Catalunya. Pep Poblet interpretarà 'El cant dels ocells' en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Festa per la Llibertat

Òmnium Cultural organitza, un any més, la Festa per la Llibertat al passeig Lluís Companys de Barcelona coincidint amb la Diada. La festa arrencarà a les 11.00 i s'allargarà fins ben entrada la nit amb una àmplia oferta per a tots els públics, des d'activitats per als més petits fins als ja tradicionals concerts del vespre un cop s'acabi la manifestació convocada per les entitats.

Judit Neddermann, Jarabe de Palo, Els Pets, Green Valley i Txarango

A partir de les 18.30, un cop s'acabi la manifestació de les entitats, cinc concerts posaran el punt final als actes de commemoració de la Diada. L'escenari estarà integrat a l'Arc de Triomf. La primera d'actuar serà la cantant i compositora Judit Neddermann. Jarabe de Palo li agafarà el relleu a les 19.15. A les 20.00 pujaran a l'escenari els Txarango, i un altre plat fort arribarà a les 21.00, amb el retorn d'Els Pets. La nit la clourà el 'reggae' del grup barceloní amb arrels basques Green Valley.

Un matí per gaudir en família

Des de les 11.00, però, el passeig Lluís Companys de Barcelona bullirà d'activitat. El grup de ska The Penguins animarà les primeres hores de la Diada amb cançons tradicionals versionades en 'reggae'. La companyia de teatre Cia La Tal aparcarà a l'Arc de Triomf la seva sorprenent The Incredible Box –ball i música per a tots els públics de diferents estils, que van del swing i al hip-hop–, uns artistes gràfics ensenyaran en directe com s'elabora un grafiti de grans dimensions, màgia i titelles amb Teia Moner, i els Xics del Xurrac animaran tothom que passi pel passeig Lluís Companys a fer pinya i jugar amb la primera colla castellera nascuda en una fusteria. El matí culminarà amb el concert-vermut de la mà de Guillem Roma & The Camping Band Orchestra.

stats