Política 19/09/2017

Un jutjat ordena a les operadores bloquejar 22 nous dominis per a l'1-O

L'Estat continua intentat aturar l'accés a la web del referèndum

Ara
1 min
La Generalitat activa la web del referèndum i obre el registre de voluntaris

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha ordenat a les operadores de telecomunicacions la inhabilitació de l'accés des d'Espanya a 22 nous dominis web utilitzats per divulgar el referèndum, convocat pel Govern i suspès pel Tribunal Constitucional (TC), segons fonts jurídiques consultades per Efe.

En una interlocutòria dictada el 15 de setembre, el jutjat ja va ordenar bloquejar l'accés des d'Espanya a deu dominis, entre els quals, la web oficial del referèndum (Referendum.cat) i altres d'habilitades per la Generalitat per substituir-la, com Ref1oct.cat o Ref1oct.eu.

Aquella mateixa interlocutòria avançava que la mesura seria extensiva "a qualsevol altre domini específic web que es pogués utilitzar en els mateixos termes o que redireccionés els esmentats dominis, així com totes aquelles webs 'proxy' que servissin únicament com a intermediàries per accedir als dominis web".

L'objectiu d'aquest manament judicial és que les operadores bloquegin l'accés als dominis citats i informin els usuaris que la mesura s'ha produït per ordre de les autoritats judicials.

Davant el bloqueig judicial de totes aquestes webs, la Generalitat va activar divendres a la nit un compte de Twitter (@ref1oct.), que segueix actiu, en el qual es dedica a informar de com burlar l'esmentada prohibició i poder accedir des d'Espanya a la web Ref1oct.eu, un domini d'àmbit europeu.

stats