Política 29/08/2013

La inflació interanual cau tres dècimes a l'agost i se situa a l'1,5%

Segons l'informe publicat per l'INE, el descens es deu al fet que els preus dels carburants i lubricants no han crescut tant com l'agost de l'any passat

Efe
1 min

BarcelonaLa inflació interanual cau tres dècimes a l'agost respecte al juliol i se situa en l'1,5%, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC) publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Si aquesta dada es confirmés, suposaria que l'IPC baixa per segon mes consecutiu després de dos mesos a l'alça.

Segons l'INE, aquest descens es deu, principalment, al fet que la pujada dels preus dels carburants i lubricants és inferior a la registrada l'agost del 2012. A l'abril, l'IPC estava a l'1,4%, després d'haver baixat respecte al març un punt percentual. Al maig es va trencar la tendència descendent i va créixer tres dècimes, fins al 1,7%. Al juny, l'alça va ser més gran, ja que l'IPC va pujar fins al 2,1%.

El mes passat va caure tres dècimes i es va situar en el 1,8%, amb un idèntic descens a l'agost, que col·loca la inflació en l'1,5%. Pel que fa a la taxa mensual, els preus de consum registren a l'agost un augment del 0,3% respecte al juliol.

L'INE també ha publicat avui l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCH), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro. Segons aquest segon informe, la inflació interanual se situa a l'agost a l'1,6%, fet que, si es confirmés, suposaria una baixada de tres dècimes respecte al mes anterior.

stats