Política 28/06/2013

Montoro lloa la professionalitat i honorabilitat de Viana per treure ferro a la seva dimissió

Dimiteix la directora de l'Agència Tributària tocada pel cas Nóos

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha destacat "la professionalitat i honorabilitat extraordinària" de l'exdirectora general de l'Agència Tributària, Beatriz Viana. "Perdo una excel·lent col·laboradora, però no la perdo tant, perquè espero no tenir-la gaire lluny", ha bromejat Montoro per treure ferro a la dimissió aquest divendres de Viana, anunciada per la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Montoro ha demanat que "no es busquin tres peus al gat" i ha insistit en la qualitat humana i professional de Viana, alhora que ha assegurat que aquest pas "ha enfortit la credibilitat de la institució".

Viana era al punt de mira des que l'organisme que dirigia fins aquest divendres va elaborar un informe erroni sobre 13 finques atribuïdes a la infanta que, segons la Casa del Rei, no pertanyen a Cristina de Borbó. L'informe es va fer a petició del jutge José Castro, que instrueix les diligències del cas Nóos.

La vicepresidenta espanyola ha anunciat que el substitut de Viana serà Santiago Menéndez Menéndez, que fins ara era el director de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) del ministeri d'Hisenda. Segons Montoro, és "un relleu entre professionals". Encara més, segons ell "no afecta l'estructura ni el concepte de servei public que hem de tenir i de responsabilitat de direcció", ha afirmat.

Viana ja es va trobar enmig d'una polèmica al febrer per unes declaracions confuses sobre el cas Bárcenas i pel comentari que va fer després i que va captar un micròfon que ella no sabia que encara era obert.

stats