Política 06/08/2013

L'Hospitalet sobiranista

En Sebas, un veí de la ciutat nascut a Melilla, explica en un vídeo els motius per la independència

Ara
1 min

BarcelonaEl mes de maig passat el PSC de l'Hospitalet de Llobregat va posar en marxa una campanya per defensar el no a la independència de Catalunya. Els arguments dels socialistes, que en uns fullets en castellà s'adreçaven directament a la població immigrada, majoritària a la ciutat, asseguraven que la independència no era la solució als problemes econòmics de la població, i que la prioritat de les persones és sortir de la crisi i no realitzar una consulta.

El de les prioritats de la població és un argument en què el PSC coincideix, de fet, amb les formacions del nacionalisme espanyol, PP i Ciutadans. Però tres mesos després d'aquella campanya en Sebas, un ciutadà de l'Hospitalet, s'ha situat davant d'una càmera i ha defensat, en un vídeo de vuit minuts promogut per la plataforma Catalunya Diu Prou, el contrari del que sosté la seva alcaldessa, Núria Marín.

En Sebas va arribar a Cornellà procedent de Melilla quan tenia 12 anys, i tres anys més tard es posava a treballar. En el vídeo parla dels seus orígens: "Em sento d'aquí, els meus fills són d'aquí, els meus néts seran d'aquí i jo em vull sentir d'aquí". Es va casar, va tenir dos fills i es va mudar al Gornal, "on gairebé ningú no parla en català". Diu que fa 30 anys que es va adonar que una Catalunya independent seria un país més pròsper. Segons ell, és evident que els recursos s'haurien d'administrar des d'aquí: "Si tu has de menjar amb els diners que jo et dono, menjaràs el que jo vulgui".

stats