Política 23/12/2015

Pedrosa, Mario Conde i Lorenzo Sanz, a la llista de morosos de Montoro, copada per constructores

Els accionistes d'El Corte Inglés Carlota, Javier i Carlos Areces, presents a la llista, que inclou 5.000 noms. També hi apareix el Bàsquet Girona i la Unió Esportiva Lleida

Dani Sánchez Ugart
2 min
Montoro ha obligat a tancar empreses a les comunitats.

MadridEl ministeri d'Hisenda ha informat aquest dimecres de la publicació de la llista de morosos amb Hisenda, que inclou els deutors amb més d'un milió d'euros pendents de pagament fins al 31 de juliol d'aquest any. Aquesta llista inclou 4.855 noms, dels quals 345 són persones físiques i la resta, empreses, segons fonts d'Hisenda citades per Europa Press. Els particulars tenen un deute per sobre dels 700 euros, mentre que les empreses superen els 14.900 milions en pagaments pendents.

Consulta aquí la llista de morosos completa

Els deutes més elevats amb el fisc els tenen dos grups immobiliaris en liquidació: Nozar, amb un deute de 200 milions, i Reyal Urbis, amb 378 milions. Però entre els morosos també s'inclouen particulars, com els germans Carlota, Javier i Carlos Areces, accionistes d'El Corte Inglés i crítics amb la gestió actual dels grans magatzems, i que deuen poc més d'un milió cadascú. També hi ha clubs esportius com la UE Lleida, amb 11 milions, o el club de bàsquet Girona, amb deu milions pendents de pagament al fisc.

De fet, bona part dels noms de la llista són immobiliàries, constructores i clubs esportius. També hi ha esportistes, com el pilot de MotoGP Dani Pedrosa, que deu més de 7,8 milions, o el futbolista Gabriel Milito. Altres cares conegudes són Mario Conde, que deu nou milions d'euros o l'expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz, amb 1,36 milions de deute.

És el primer cop que es publica una llista d'aquest tipus, que identifica completament els deutors, amb el NIF i la denominació social completa i el seu deute amb el fisc. Hisenda s'ha compromès a despenjar en un termini màxim de tres mesos la llista de la xarxa i, en aquest temps, farà que no sigui indexable pels cercadors d'internet.

La publicació d'aquesta llista dóna compliment a la nova llei tributària i persegueix l'augment de la recaptació tant abans del tancament del termini de la publicació com després. El ministeri va enviar una carta a principis de novembre als inclosos a la llista per informar-los. Aleshores s'obria un termini de deu dies per corregir possibles errors materials, però no per satisfer els deutes.

El 42% dels deutes que apareixen a la llista corresponen a empreses o particulars en concurs de creditors o en liquidació. És a dir, és de difícil cobrament mentre duri la situació concursal.

El ministeri havia explicat ja que la publicació d'aquesta llista es faria immediatament després de les eleccions espanyoles del 20 de desembre, tot i que no hi havia una data exacta fixada.

stats