Política 28/08/2013

El PP equipara la bandera franquista a la de la República, “que va causar un milió de morts”

Rafael Hernando, portaveu adjunt dels populars al Congrés, demana al PSOE que expulsi els seus afiliats si porten banderes republicanes

Ara
2 min

BarcelonaEl PP es troba immers en la polèmica sobre la freqüència amb què membres de Nuevas Generaciones, la seva branca juvenil, es fotografien fent salutacions feixistes o bé al davant de símbols feixistes. Aquest dimecres, en una entrevista a Cuatro, li han preguntat al portaveu adjunt dels populars al Congrés pel tema, i la seva resposta ha provocat una gran polèmica. Amb l'argument que l'única bandera constitucional és l'actual ensenya espanyola, Hernando ha equiparat les banderes franquista i republicana. I ha anat més enllà, assegurant que la Segona República va ser responsable de la mort d'un milió de persones.

El PP no va reaccionar davant de les primeres denúncies que diversos membres de la seva branca juvenil es fotografiaven en actituds i davant de símbols que en qualsevol altre país europeu haurien motivat una actuació judicial per apologia del feixisme. Davant del creixent escàndol el PSOE ha demanat als conservadors una acció contundent. Però la resposta des del PP, lluny de depurar responsabilitats, ha sigut denunciar el milió de morts que, segons ells, va causar la República. Ho ha dit aquest dimecres el portaveu adjunt dels populars al Congrés dels Diputats.

A més de denunciar els morts de la República, Rafael Hernando ha equiparat les banderes d'Espanya vigents durant la República i durant el franquisme, amb l'argument que cap de les dues té cabuda en l'actual marc constitucional i que les dues pertanyen a règims anteriors. Amb aquest argument a la mà, ha criticat el PSOE per denunciar les banderes franquistes que exhibeixen alguns militants populars però no les banderes republicanes que es veuen en concentracions socialistes. Hernando ha demanat al PSOE que, per coherència, expulsi del partit els militants que exhibeixen banderes republicanes, ja que és un símbol tan "inconstitucional" com la bandera franquista.

stats