Política 23/07/2017

“Tenim un govern que només vol la confrontació civil”

A.vidal
2 min
Biel Company va ser l’encarregat de clausurar el congrés

PalmaEl president del Partit Popular a les Illes Balears, Gabriel Company, va ser l’encarregat de clausurar ahir el congrés de renovació de la Junta Territorial de Palma. Les seves primeres paraules varen ser d’enhorabona a la candidata guanyadora, Marga Durán, de qui va assegurar que “serà una bona presidenta”, si bé va recordar que està “en mans de tots la responsabilitat de tornar a posar el PP de Palma allà on el volem tots”. En aquest sentit, Company va reconèixer el pes que té la capital amb vista a les eleccions del 2019: “Palma és el vot en majúscules. On hem de guanyar és a Palma. Si Palma no ens funciona, no guanyarem les eleccions”.

El president popular subratllà que cal treballar conjuntament, sense “vencedors ni vençuts”, perquè “a partir d’ara hi ha una sola candidatura, la del Partit Popular”. “Tots som necessaris, no sobra ningú, i ens falta gent que hem de tornar a engrescar”, va recordar Company, per qui la clau per recuperar els vots perduts és tenir un bon projecte, en el qual estan treballant, i la política de proximitat. “La gent ha perdut la fe en els partits polítics i en els polítics, i segurament és per aquesta falta de proximitat. Hem de ser capaços de tocar sempre en terra i tocant els nostres afiliats”, hi va afegir.

Corrupció

Company es va mostrar contudent quant a la tolerància amb la corrupció, si bé va intentar llevar importància a l’assumpte assegurant que “la immensa majoria de tots nosaltres no tenim per què amagar el cap per dues o tres persones que hagin fet les coses malament”. En aquest sentit, el líder popular va recordar que “s’han posat traves perquè no torni a passar i, si passa, sense cap dubte hem de ser nosaltres els que els hem de treure defora, no podem consentir que hi torni a haver ni un cas de corrupció dins el partit, ens hi jugam massa”.

Crítiques al Pacte

“Tenim un govern que només vol la confrontació civil. Són irresponsables, són mala gent i els hem de treure defora”, va asseverar Company, que no va desaprofitar l’ocasió per criticar el Pacte i especialment el vicepresident, Biel Barceló, arran de la polèmica aprovació de la llei del lloguer turístic. “Té la poca vergonya de dir que no se n’anirà de vacances. Jo no n’he tingudes mai, vicepresident!”, va exclamar. Així mateix, Company també va criticar que Barceló es reunís amb “l’ambaixador” de Catalunya –referint-se al conseller d’Afers Exteriors, Raul Romeva– per mostrar-li el seu suport. “Des del respecte cap a Catalunya, no necessitam que vinguin els catalans a colonitzar-nos, ja sabem el que hem de fer”, va dir. Company, fent ús del castellà, va recordar que el seu partit té molt clar, i ell també, que a les Illes Balears hi ha dues llengües oficials, “el castellà i el mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc”, i que “no es pot admetre que hi hagi una immersió a costa de prohibir que es parli castellà a la nostra comunitat autò- noma”

stats