Política 12/08/2013

Un general retirat acusa el ministre de Defensa d'“abaixar-se els pantalons” davant del Regne Unit

Pedro Pitarch acusa Morenés de "despistar" i reclama un "gest militar" espanyol

Ara
2 min
El general retirat Pedro Pitarch

BarcelonaDesprés de dies d'escalada de tensió entre Espanya i el Regne Unit amb Gibraltar com a teló de fons, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, va concedir una entrevista a Europa Press dissabte, en què reclamava "sensatesa" i descartava una demostració de força "perquè no som al segle XVIII". Les paraules del ministre que intentava posar calma en un debat que els mitjans del nacionalisme espanyol han inflat fins al paroxisme, no han agradat gens Pedro Pitarch, un general retirat que, en el seu bloc personal, acusa el ministre de "despistar" l'atenció i reclama "un gest militar".

Segons Pitarch, el que està fent Espanya davant del Regne Unit és clar: "abaixar-se els pantalons". "Tot i que per abaixar-se els pantalons cal tenir-los posats", exclama Pitarch, que es manifesta decebut per la resposta espanyola davant la política de "fets consumats" greus de "trencar l''statu quo'". El general no segueix el camí de la reivindicació territorial que hi ha al darrere dels editorials de molts diaris i els programes especials de cadenes de televisió espanyola. Ell focalitza la crisi en els blocs de formigó que Gibraltar ha deixat al mar per impedir la feina dels pescadors andalusos. Però creu que aquest fet unilateral requereix una resposta més contundent.

Per Pitarch, que fa uns mesos va provocar una polèmica en assegurar que el procés sobiranista a Catalunya estava provocant "soroll de sabres" a les casernes, el que hauria de fer Espanya és negar-se que els vaixells britànics entrin a Gibraltar. No el convencen els arguments segons el qual la visita de la Royal Navy estava programada: creu que, en qualsevol cas, per tal d'evitar agreujar la crisi, el Regne Unit hauria d'haver suspès aquestes maniobres. I a Espanya li reclama més contundència, inclòs un "gest militar" que no especifica i que considera que s'hauria de poder fer tot i les retallades. "Amagar la cua entre les cames, senyor ministre, no està bé", conclou el general.

stats