Política 06/10/2017

La marxa espanyolista reunirà milers de ciutadans de tot l’Estat

L’extrema dreta hi serà malgrat que s’han vetat símbols franquistes

Xavi Tedó
2 min
Manifestació convocada pel Moviment Cívic d’Espanya i Catalans a Barcelona el 30 de setembre.

BarcelonaDes de Gavà, Viladecans, Sabadell i Terrassa, i des de Còrdova, Granada, Madrid, Marbella, Sevilla i València. A la manifestació espanyolista de demà a Barcelona, que serà, previsiblement, la més multitudinària del constitucionalisme a Catalunya, hi assistiran milers de persones vingudes de tot Espanya amb autobús, cotxes particulars, tren i avió. Només a la capital d’Espanya, la conservadora Fundación Villacisneros ha organitzat una desena d’autobusos. Les capitals de regions i províncies no seran les úniques que veuran com els veïns se’n van a alçar la veu contra el “desafiament independentista”. En pobles com Monforte de Lemos (Lugo) i Villanueva del Norte (Madrid) han organitzat busos per unir-se a la manifestació que organitza Societat Civil Catalana (SCC) sota el lema “Prou! Recuperem el seny!”. Un noi madrileny que va viure a Barcelona ha llançat una exitosa iniciativa a les xarxes que porta per nom “Acull un madrileny”, que permetrà que centenars de persones de tot l’Estat puguin dormir dissabte en cases de catalans que s’oposen a la independència.

Tot i això, el vicepresident de SCC, Àlex Ramos, va assegurar ahir en la roda de premsa de presentació de la marxa que serà la “majoria silenciosa” que viu a Catalunya la que sortirà al carrer. “El 90% dels manifestants seran catalans”, va assegurar ahir el dirigent espanyolista per treure ferro a l’allau de persones que arribaran de l’Estat.

L’organització ha posat tota la carn a la graella per organitzar autobusos des d’Espanya i des de Catalunya. Els busos que surten des de les capitals de província i de comarca com Reus són gratuïts. Els partits constitucionalistes també esperonen la militància a acudir a la manifestació.

Cifuentes, present a la marxa

El PP, per exemple, que nolieja autobusos gratuïts des de Calafell i el Vendrell, ha difós un vídeo animant els catalans que se senten espanyols. El president del PP català, Xavier García Albiol, ha dit que estan disposats que els “trenquin la cara” per “defensar Espanya”. El líder dels populars estarà acompanyat pel portaveu al Congrés, Rafael Hernando; el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado; la responsable d’Estudis i Programes, Andrea Levy; la presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Cristina Cifuentes, i la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa. També han confirmat la presència el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i la màxima dirigent del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas. El PSC, tot i que no hi participarà com a organització, ha enviat una carta a la militància signada pel secretari d’Organització, Salvador Illa, en què anima a participar-hi per “ajudar a fer de pont i acostar extrems”. Dirigents d’aquest partit com David Pérez i Joan Ferran es manifestaran. A la marxa hi aniran també organitzacions d’extrema dreta que secunden la manifestació, tot i que s’han prohibit símbols franquistes i s’ha fet una crida a portar senyeres i banderes europees.

Ramos va insistir ahir que volen que sigui una manifestació “cívica, pacífica i amb to constructiu”.

stats