Política 05/06/2013

El govern espanyol estudia multar els pares de menors que siguin atesos per comes etílics de manera reiterada

L'executiu espanyol també estudia vetar l'accés dels joves a la publicitat de begudes alcohòliques a través d'internet i a les xarxes socials

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol està estudiant sancionar amb multes els pares dels menors que, de manera reiterada, acudeixen a les urgències hospitalàries en situacions d'intoxicació i coma etílic, ja que s'entén que hi ha deixadesa en la tutela efectiva per part dels pares.

El delegat del pla nacional espanyol sobre drogues, Francisco Babín, ha plantejat aquesta proposta en una roda de premsa en què s'ha presentat una campanya que alerta sobre les greus conseqüències de l'inici primerenc en el consum d'alcohol.

La mesura s'estudia dins l'avantprojecte de llei que prepara l'executiu per limitar l'accés dels adolescents a l'alcohol, segons ha explicat Babín, que ha advertit que fins i tot es podria qualificar de "maltractament" el fet que els pares permetin als seus fills patir intoxicacions etíliques permanents en el seu propi domicili.

L'executiu espanyol també estudia vetar l'accés dels joves a la publicitat de begudes alcohòliques a través d'internet i de les xarxes socials.

Altres mesures que es contemplen estan relacionades amb l'etiquetatge dels envasos i la seva disposició i disponibilitat a les superfícies comercials.

Del que es tracta és de retardar l'edat d'inici del consum d'alcohol. I és que, a Espanya, la mitjana se situa en els 13,7 anys, una edat en la qual el consum d'alcohol pot produir danys orgànics i psicològics, a més de fracàs escolar i conflictes familiars, ha assenyalat Babín.

Més del 75% dels menors d'entre 14 i 18 anys consumeixen alcohol: un 48% dels de 14 anys i un 86% dels de 18. Aquesta situació obliga a "anticipar accions com a mecanisme de prevenció", ha subratllat Babín.

stats