Política 12/12/2013

Duran treballarà perquè la consulta sigui "una realitat"

Adverteix que seria "una barbaritat i un desencert" que el govern espanyol suspengués l'autonomia catalana

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dijous que "treballarà perquè la consulta sigui una realitat". El portaveu de CiU al Congrés ha explicat aquest dijous que si no hi hagués hagut un acord sobre la consulta "hauria sigut un desastre". L'important ara, segons ell, és que tots els partits han fet "un exercici de generositat".

Duran creu que el govern de Rajoy "no ha de tenir por de conèixer la voluntat dels catalans". Ara el que s'ha de fer segons ell és "treballar perquè la consulta sigui una realitat". El portaveu de CiU a Madrid és conscient que si la proposta de consulta arriba al Congrés a través de l'article 150.2 de la Constitució la majoria del PP hi pot votar en contra, i si ho fa mitjançant la llei de consultes el govern espanyol ho pot impugnar davant el Constitucional, però té molt clar que seria "una barbaritat i un desencert" que l'executiu popular decidís suspendre l'autonomia catalana per aturar la consulta. "Aquesta no és la imatge que perseguim", ha matisat.

Duran ha recordat que ell i CiU han apostat "sempre" per una consulta legal. El líder d'Unió ha detallat, com va explicar l'ARA, que l'inici del consens es va produir dilluns amb la reunió que van mantenir ell i el president de la Generalitat, Artur Mas. Després, tot i que hi havia hagut converses discretes que li han donat forma, s'ha tancat tot l'acord en tres dies. Duran ha afirmat que tots els partits han acabat "cedint en alguna cosa".

stats