CAS KABUL
Política 04/06/2013

El fiscal demanarà al Suprem que anul·li l'absolució de la Paca

El ministeri fiscal va anunciar ahir que interposarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la sentència

A. A.
2 min

Palma.Almanco per ara, els quasi 550.000 euros confiscats durant l'operació Kabul a Son Banya, tres cotxes i joies no es retornaran a la Paca ni a la resta d'acusats absolts, i continuaran custodiats per la justícia. El ministeri fiscal va anunciar ahir que interposarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la sentència de la secció segona de l'Audiència de Palma que absol la Paca i 36 acusats més.

El fiscal antidroga defensa que les interlocutòries del jutge d'instrucció que autoritzaren les intervencions telefòniques i els escorcolls domiciliaris a Son Banya s'ajusten a dret i, per tant, demanarà al Tribunal Suprem que consideri vàlides les proves contra els acusats que es varen obtenir amb aquestes escoltes i inspeccions.

La intenció del ministeri fiscal és que el Suprem anul·li la sentència de l'Audiència (que va decretar la il·legalitat dels escorcolls i intervencions) i obligui el tribunal de la secció segona a dictar-ne una altra tenint en compte totes les proves.

Amb la decisió de la fiscalia, passaran bastants de mesos -potser fins i tot un any- per saber si el Suprem confirma l'absolució o, per contra, estima els arguments del ministeri públic i anul·la la sentència. A més a més, advocats d'alguns dels 11 acusats que sí que resultaren condemnats han decidit presentar recurs de cassació, fet que ajorna bastant la decisió definitiva sobre el cas Kabul.

Tot i que el recurs de cassació assegura que per ara la justícia retindrà els doblers confiscats a Son Banya en l'operació Kabul (355.000 euros dels 550.000 intervinguts, amagats en un fals sostre al domicili de la Paca), el fiscal ha demanat -en una nova causa per suposat blanqueig de capital contra laPaca i altres membres del seu clan que s'investiga en el jutjat d'instrucció número 12 de Palma- l'embargament de tots els béns de la matriarca. Entre aquets, el fiscal ha dit al jutjat que s' hi han d'incloure els confiscats en l'operació si eventualment tornassin a la Paca.

stats