Política 05/12/2013

La Moncloa descarta una reforma constitucional perquè "no hi ha un nucli de consens"

Sáenz de Santamaría reclama a Rubalcaba que concreti la seva proposta federal

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridVint-i-quatre hores abans del dia de la Constitució la Moncloa descarta qualsevol modificació perquè no hi ha cap mena de consens entre els que ho reclamen. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha puntualitzat que fins i tot "no hi ha dues propostes iguals". La dirigent popular ha insistit durant la roda de premsa posterior del consell de ministres que "les posicions dels grups són distintes i dispars i, fins i tot, contradictòries entre si" per la qual cosa considera que és difícil poder impulsar un canvi constitucional. La número dos de la Moncloa considera que "falta un nucli de consens" que permeti començar a treballar i es pugui arribar a bon port.

A més a més, la vicepresidenta espanyola considera que ara no és el moment, perquè "l'estabilitat política és important per sortir de la crisi".

Sáenz de Santamaría ha aprofitat l'ocasió per reclamar al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que defineixi quina és la seva proposta federal, perquè en el món del dret comparat "n'hi ha moltíssimes". Encara més, segons ella, "n'hi ha que diuen que l'estat de les autonomies ja és un model federal".

Sáenz de Santamaría ha volgut homenatjar la Constitució recordant que "amb un temps rècord" Espanya "ha passat d'una dictadura a una democràcia", l'Estat ha evolucionat "d'un model centralitzat a l'autonòmic" i s'ha articulat "un gran ventall de llibertats públiques".

La número dos del govern espanyol considera que "no és cap novetat" que els partits nacionalistes no participin en els actes de la Constitució que se celebraran demà al Congrés dels Diputats.

stats