Política 29/08/2013

Chacón: "Deixo l'escó, però en cap cas deixo la política"

Avisa que el procés de regeneració que va impulsar en el PSOE "segueix vigent", però no confessa si es presentarà a les primàries

M. Eugènia Quetglas
2 min

Madrid"Deixo l'escó, però en cap cas deixo la política. Segueixo fermament compromesa amb la política de Catalunya i d'Espanya". D'aquesta manera la socialista Carme Chacón ha anunciat aquest dijous que renuncia a la seva acta com a diputada del Congrés per anar-se'n als Estats Units, on es dedicarà a la docència durant un any.

"Jo tenia un projecte de renovació generacional i política que vaig presentar al PSOE fa un any i mig. Estic convençuda que aquest projecte de renovació política i generacional segueix vigent i no tan sols per al socialisme espanyol, sinó que es fa extensiu a tot el sistema de partits i institucions que donen mostra de desgast i deteriorament", ha explicat Chacón.

La socialista espera que s'obri un procés de canvi en el partit socialista al més aviat possible. Segons ella, "el PSOE té un altre calendari" que no comparteix, però respecta. Això sí, diverses vegades ha deixat entreveure que no li agrada el rumb pres per l'actual direcció del PSOE. "Han de passar coses en el meu partit i han de passar al més aviat possible", ha insistit.

En cap moment ha volgut confessar si pensa presentar-se a les primàries per al lideratge del PSOE quan s'obri la cursa per a la successió d'Alfredo Pérez Rubalcaba. "Tornaré amb el dorsal que vulguin els meus companys", ha repetit cada cop que li han preguntat si serà una de les candidates.

Chacón ha argumentat que té 42 anys i vol aprofitar el temps "per aprendre i ensenyar". Ara, diu, té "un bitllet d'anada i tornada".

Carme Chacón deixa el seu escó de diputada al Congrés i durant un any se'n va a fer classes a la universitat Miami Dade Collage. Assegura que des d'allà seguirà "molt activament" el que passi a la política espanyola i dient el que pensa, avisa als seus adversaris.

stats