Política 29/04/2014

El PP convida ara Aznar a la campanya però ell rebutja ser-hi

L'entorn de l'expresident descarta l'oferta d'última hora

Ara/europa Press
2 min
GEST AMB L’AGENDA
 El PP va presentar ahir a Barcelona el seu programa per les europees del 25-M.

BarcelonaEl candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, ha ofert a "l'entorn" de l'expresident espanyol José María Aznar "dates i emplaçaments" perquè pugui participar en un "gran acte electoral", però aquest finalment ho ha descartat.

En declaracions a RNE, Arias Cañete ha negat haver vetat l'expresident espanyol i ha justificat el fet que se l'hagi exclòs de la campanya electoral del PP perquè "no estava tancada" perquè seguia sent ministre. Arias Cañete ha apuntat que convidaria Aznar a un gran acte conjunt que es podria fer a la Rioja o Múrcia i ha dit que estava convençut que l'expresident espanyol no està dolgut amb ell i que creu que molta gent vol "embolicar la troca". Fonts del partit han confirmat a l'ARA que, aquest dimarts al migdia, no hi havia res tancat.

"Tot va una mica tard, el candidat s'ha nomenat tard, he deixat de ser ministre una mica tard i la meva campanya va una mica tard", s'ha justificat. Ara que és candidat a temps complet ha afirmat que "influirà molt" per definir el tipus de campanya que a ell li agrada, que serà de molt contacte amb la gent.

Les bones paraules, però, no amaguen el malestar de l'expresident. Aznar ja ha dit 'no' al PP, tot i l'intent de Cañete de rebaixar el distanciament. Fonts del seu entorn han confirmat a Europa Press que Aznar ja va avisar aquest dilluns que no hi ha temps de canviar la seva agenda internacional. Ahir, després que l'expresident digués que l'havien deixat fora de la campanya pel 25-M, el director de campaña, Carlos Floriano, va trucar el secretari general de la fundació, Javier Zarzalejos, per oferir espai al president d'honor del PP.

Ràpida, la presidenta dels populars madrilenys, Esperanza Aguirre, no va desaprofitar la situació per fer costat a Aznar i marcar distàncies amb l'oficialisme. Es va oferir a organitzar un míting amb l'expresident espanyol, amb qui és "important" comptar, va dir, si "de veritat" el partit vol aplegar el vot molest amb la gestió governamental. Aquest dimarts, el líder i candidat de Vox, Alejo Vidal-Quadras, també ha convidat Aznar pequè, segons ha dit, el PP ha abandonat la seva "vertadera naturalesa".

stats