Política 16/10/2017

Podem aposta pel diàleg a Catalunya "fins al darrer minut"

"L’única solució real al conflicte implica una modificació constitucional en la qual quedi clar que Espanya és un país plurinacional", ha afirmat Alberto Jarabo

Ara Balears
3 min
Alberto Jarabo i Laura Camargo

Palma"Ho hem dit moltes vegades, això no va d’unilateralismes ni d’immobilismes, però tampoc d’ultimàtums. Ni la independència unilateral és una opció, ni ho és llevar la sobirania a Catalunya aplicant el 155, que és el que sembla que desitja el PP però també els seus peculiars aliats en aquesta qüestió. Em referesc al PSOE", ha afirmat Jarabo.

"La solució al conflicte català comença amb un diàleg que obri la porta a un referèndum pactat i amb garanties, que entenem que és l’única solució real al conflicte i que implica una modificació constitucional en la qual quedi clar que Espanya és un país plurinacional i que el nou marc territorial s’ha de crear entre tots", ha conclòs Jarabo.

El PP vol que el Parlament l’eximeixi de la seva major errada

La Proposició no de Llei del PP que es debat aquest dimarts "pretén que el Parlament eximeixi el govern de Rajoy d’una errada enorme en l'intent de solució del conflicte català". "És un desvergonyiment total que cerca que el Parlament avali el que ha estat una de les pitjors errades històriques comeses pel govern de Rajoy", afirma Jarabo.

"No entenem que el PP estigui orgullós de la seva pitjor errada històrica, que ha alienat més encara el poble de Catalunya, ha escarrufat a tota la societat europea i mundial, ha fet empegueir-se a tot el país i ha danyat la nostra imatge com a país".

Ple de demà: PNL Sanitat Universal

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha donat compte de la Proposició no de Llei dels grups de la majoria que es presenta demà al ple. "La defensa de la sanitat pública és una manera de sentir-se orgullosos d’un projecte de país que el PP va tractar de destrossar durant la passada legislatura", ha dit.

"Sentir-te orgullós del teu país és sentir-te orgullós dels metges, del professorat i de totes les persones que fan feina en els serveis públics". Per això, "tornarem a defensar la dignitat de les persones i demanarem un altre pic la derogació del Reial Decret 2012 indigne de retallades que va promoure el PP deixant palesa així la seva voluntat d’implementar l’apartheid sanitari i que va tenir com a conseqüència la mort d’Alpha Pam, que sempre recordarem com a víctima d’aquest tipus de polítiques retalladores del PP", ha afirmat Camargo.

Repartiment dels fons de l’ecotaxa

"Des el principi hem alertat sobre la possibilitat que l’impost acabàs sent una ecocaixa, una manera de recaptar fons per omplir els forats que pressupostàriament tenim per l’infrafinançament històric que pateix la nostra comunitat autònoma".

Des de Podem consideren que és "necessari tornar a demanar més fiscalitat verda, més imposts verds que puguin ajudar a plantar cara als efectes de l’arribada massiva de turistes i de la bombolla turística que encara sembla evident a les Illes i a la qual haurem de plantejar-nos com fem front".

Posant fi al robatori de l’Església

"Ens alegram que la Proposició no de Llei que férem amb MÉS sobre les immatriculacions de l’Església hagi donat tan bons resultats tan ràpid. Tenim el llistat que ens han proporcionat des de Presidència. Ha tingut dos efectes immediats: n'és un la recuperació de dues places a Mancor de la Vall que estaven immatriculades per l’Església però que eren propietat del poble i també sabem que el poble d’Artà podrà anar als jutjats i fer la demanda històrica de la recuperació de les murades.

Incendis

El president del grup parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha recordat que "fa només una setmana que el PP rebutjava una proposta de Podem defensada per la senadora Margalida Quetglas que demanava la prohibició incondicional de construir en sòl cremat". "És un exemple de la irresponsabilitat del PP amb els incendis, que s’afegeix al fet que el canvi climàtic està fent que cada vegada siguin més els dies en els quals hi ha les condicions propícies per a aquest tipus de catàstrofes". Podem considera que "s’hauria d’emmarcar en la lluita contra el canvi climàtic, ha de ser una de les prioritats de tots els governs".

stats