Política 28/10/2016

El judici per les amenaces de mort d'un neonazi a David Fernàndez es farà el 13 de desembre

La Fiscalia de Delictes d’Odi recorda que el denunciat té una estreta vinculació amb l’extrema dreta i que l’any 2014 se li va prohibir l’entrada a l’estadi de l'Espanyol

Acn
2 min
David Fernàndez, portaveu de la CUP al Parlament

BarcelonaLes amenaces de mort sofertes per l’exdiputat de la CUP David Fernàndez per part d'un conegut neonazi aniran a judici el proper 13 de desembre a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, 8 mesos després d’haver-se produït. Els fets es remunten a l'abril passat i es van produir a l’altura del carrer Còrsega amb el passeig Sant Joan de Barcelona.

Una persona vestida de negre i amb estètica militar li va barrar el pas, no el va deixar avançar i en un to amenaçant li va dir: "Sé quién eres perfectamente y te voy a dar una paliza ahora mismo [...] qué ganas tengo de acribillarte [...] te vamos a destrozar", mentre es posava la mà a la butxaca. L'home va seguir l’itinerari de l’exdiputat. S'hi va tornar a encarar dos cops més i va prosseguir amb les amenaces de forma continuada i reiterada: "otro día", "ya te ha llegado la hora", "lo tuyo es de cuenta atrás"... Fins que l’actitud dels veïns el va forçar a marxar. Encara mitja hora després, va tornar a aparèixer a la rodalia del domicili de l’exdiputat, on va poder ser fotografiat.

Fernàndez va presentar denúncia de forma immediata davant els Mossos d’Esquadra, i la policia catalana va identificar l'autor de les amenaces en pocs dies. El denunciant va ser citat a comissaria per un delicte d’amenaces, entre altres, i el jutjat d’instrucció va tipificar els fets com un delicte d’amenaces lleu. La Fiscalia contra els Delictes d’Odi, però, va interposar recurs i va valorar que es tractava d’amenaces greus que generen “un risc clar per a la seva integritat física, a més de torbar la seva seguretat”.

En l’informe presentat per Fiscalia es recorda i detalla que l’autor de les amenaces té una definida i clara relació amb cercles neonazis i d’extrema dreta espanyolista, i que entre el 2014 i el 2015 li va ser prohibit l’accés a l’estadi del RCD Espanyol, a Cornellà, motiu pel qual es fa palès el caràcter "d’un clar delicte comès per motius d’odi" i "clarament discriminatori" que evidencia "la serietat i versemblança de les amenaces patides pel periodista" i expolític.

L’acusació particular l’exercirà l’advocat i diputat de la CUP Benet Sallellas. No és el primer cop que Fernàndez rep amenaces. De fet, el seu nom surt a la causa judicial oberta a Manresa, també per amenaces, contra l’expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch, que sota un nom fals a Facebook amenaçava personalitats de l’independentisme.

stats