Política 03/04/2014

Aguirre, als agents que la volien multar: “Multeta i bronqueta, no?”

L'expresidenta madrilenya diu que l'"únic que volien" els agents era la foto multant-la

Ara
2 min
L'expresidenta madrilenya, aquest dilluns / EFE

BarcelonaL'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre ha donat la seva versió de l'estrany incident que ha protagonitzat aquest dijous a la Gran Via madrilenya, quan ha atropellat la moto d'un agent de mobilitat que intentava multar-la per haver aparcat el seu vehicle al carril bus. En declaracions als diaris 'Abc' i 'El Mundo', Aguirre s'ha defensat assegurant que ha "donat un cop sense voler" a la moto d'un dels agents, tot i que reconeix haver marxat del lloc sense el permís dels funcionaris, que li havien reclamat la documentació. L'incident ha generat una enorme polèmica: #Aguirrealafuga és el 'trending topic' a Espanya i el quart a nivell mundial. A més, el blog d'Aguirre ha rebut un nombre rècord de visites. L'expresidenta també s'ha defensat al seu compte de Twitter: "Aquesta tarda he aparcat de forma indeguda en el carril bus. No he atropellat ningú i no m'he donat a la fuga"

En declaracions a diferents mitjans i al seu blog, Aguirre ha explicat que "en marxar amb el cotxe" li ha donat un cop "sense voler" a una de les motos que havien creuat per tallar-li el pas. "El meu cotxe l'ha fregat una mica", ha precisat. Així mateix, ha assegurat que en la motocicleta no hi havia ningú muntat i que, tot seguit, ha marxat a casa. "Hi ha diversos agents de la Guàrdia Civil de testimonis", ha afegit.

Segons la seva versió, els agents de mobilitat –vinculats a la policia municipal però que no formen part del cos i la funció dels quals és controlar el trànsit– "em van demanar el meu carnet de conduir, la documentació del cotxe i vaig començar a veure que venien més agents i que cridaven els comandaments... Jo els vaig dir als agents, què? Multeta i bronqueta, no?". Aguirre assegura que els agents l'han obligat a mantenir el seu cotxe al lloc dels fet sense donar-li "cap motiu".

Aguirre ha afirmat que l'"únic que volien" els agents era la "foto multant-me". Segons la seva versió, ha aparcat el seu vehicle per treure diners d'un caixer. "He trigat només un minut. A aquesta hora no hi havia ningú de trànsit. No hi havia ni una ànima", ha dit. Sempre segons la seva versió, ha donat als agents el seu carnet d'identitat i el permís de conduir. "Els he demanat disculpes i un cop acabats tots els tràmits els he dit si ja podia marxar i m'han dit que no, que m'havia d'esperar una mica", ha relatat al diari.

Truqui a Ana Botella

Aguirre els ha mostrat el seu malestar per l'espera, moment en què, segons assegura l'expresidenta de la Comunitat, un agent li ha contestat que si tenia algun problema amb el "procediment" truqués a l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella. En aquest moment, segons ha explicat, és quan ha decidit anar-se'n a casa. "Els he dit que si necessitaven alguna cosa més que vinguessin a casa... i s'hi han presentat set policies". "L'únic que volien era una foto", ha insistit.

stats