Política 25/09/2017

Zoido diu que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional "restabliran la normalitat" a Catalunya

El ministre de l'Interior denuncia el "menyspreu" als cossos dels que "volen trencar la convivència"

Ara
1 min
L’Estat utilitza les mobilitzacions per agitar el delicte de sedició

MadridEl ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional "restabliran la normalitat" a Catalunya actuant per impedir el referèndum de l'1 d'octubre amb "una professionalitat i serenitat dignes dels més grans elogis tot i els greuges i menyspreus dels que han volgut trencar la convivència democràtica".

En l'acte de comiat de la bandera del tinent general Pablo Martín Alonso, exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, Zoido ha dit que els membres de les forces de seguretat de l'Estat són "un exemple per a tothom", també a Catalunya, on tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional són "un element imprescindible de l'estat de dret", informa Europa Press.

El ministre ha subratllat que els dos cossos actuen a Catalunya "sempre al servei dels jutges i tribunals per assegurar l'ordre, restablir la normalitat i garantir els drets i llibertats". Les paraules de Zoido s'han produït dos dies després que el fiscal en cap de Catalunya designés el coronel i alt càrrec d'Interior Diego Pablo Pérez dels Cobos com el director tècnic de l'operatiu davant l'1-O de Guàrdia Civil, Policia i Mossos d'Esquadra.

stats