Política 14/06/2013

Wert: "No ens volem carregar la immersió. Tot el contrari"

El ministre d'Educació assegura a Catalunya Ràdio que no pensa dimitir

Ara
2 min
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, als estudis de Catalunya Ràdio a Madrid

Barcelona"Ha pensat en dimitir? Mai". Així ha començat l'entrevista al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest divendres. El titular d'Educació ha posat en dubte que la seva llei d'Educació, la coneguda com a Lomce, sigui la que menys "consens" ha generat entre la classe política i la societat. "Això és summament discutible", ha dit Wert, alhora que ha remarcat que "el consens és desitjable, però necessita de la voluntat d'ambdues parts", i ha subratllat que "fins ara" no ha trobat "cap proposta constructiva que sigui una alternativa al que proposa la llei d'Educació".

Segons el ministre, l'única resposta que ha rebut de l'oposicó és “mantenim la llei actual”. "Això no pot ser, és una irresponsabilitat”, ha remarcat Wert, perquè “hi ha massa abandonament escolar". El titular d'Educació espanyol també ha subratllat que “no hi ha cap observació essencial” del Consell d'Estat sobre la llei d'Educació.

“No ens volem carregar la immersió. Tot el contrari”

“No només no ens volem carregar la immersió, sinó que entenc que és la primera vegada que una llei reconeix la constitucionalitat de la immersió”. Així ha respost el ministre d'Educació sobre l'atac al català que suposa la Lomce. Tanmateix, ha subratllat que hi ha un “mandat clar” de la Constitució perquè es vetlli pels drets lingüístics dels alumnes, i ha remarcat que les comunitats educatives "tenen l'obligació que qualsevol de les dues llengües -català i castellà- siguin vehiculars".

"El LAPAO és res"

"No em posi amb embolics amb l'Aragó, que això és l'últim que em faltava". Així ha respost Wert quan se li ha preguntat l'opinió respecte a la polèmica denominació de LAPAO al català de la Franja. Després d'assegurar que ell és "molt respectuós amb les competències de les comunitats", ha explicat que, parlant amb la consellera d'Educació i Cultura de l'Aragó, Dolores Serrat, "que és catalana" - ha remarcat en tres ocasions- li va dir que "evidentment" no pretenen canviar la llengua que es parla a la Franja, i ha qualificat la polèmica generada al voltant d'aquest aspecte com a "pseudoconflicte".

stats