Política 20/04/2014

Urkullu: "Em preocupa que un camí com el català frustri la societat"

En una entrevista al diari 'El Correo', aposta per la via "gradual" per al País Basc. Assegura que encara hi ha temps "per al diàleg i l'acord" a Catalunya

Ara
1 min

VitòriaEl lehendakari, Iñigo Urkullu, aposta perquè Euskadi avanci en el seu aprofundiment de l'autogovern de manera "gradual" i reconeix que el "preocupa" que un camí com l'emprès a Catalunya "pogués provocar al final frustració social". En una entrevista que publica el diari 'El Correo', defensa la legitimitat de les aspiracions polítiques, però adverteix que cal saber "quin és el grau d'assumpció per part de la majoria de la societat d'aquestes aspiracions i la possibilitat real de portar-les a la pràctica".

Insisteix que la realitat catalana és "molt diferent de la basca", de manera que no li fa enveja l'"efervescència social" de suport a iniciatives sobiranistes a Catalunya. "En l'assumpte català hi ha temps encara per al diàleg i l'acord, el que passa és que d'un problema polític s'ha generat un problema social", afegeix.

"Hi ha temps per al diàleg i l'acord a Catalunya"

El lehendakari reitera la seva aposta per un procés gradual "sense tancar les portes a les aspiracions legítimes que com a nacionalista "té, amb referència a "tenir capacitat de ser sobirà plenament". Matisa que és conscient que aquest debat es "pot confondre l'any 2014", perquè en l'actualitat el món és d'"interdependències, on la sobirania plena" no se sap "si la té ningú". "Cal acomodar els plantejaments de fa 200 anys a la realitat actual", conclou.

stats