Política 12/12/2013

Unió celebra l'acord i treu pit perquè considera provat que la pregunta inclusiva "també podia ser clara"

Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU, ha expressat la seva "emoció" per la consecució de l'acord

S. González / O. March
1 min
Ramon Espadaler, conseller d'Interior, en l'anunci de la data de la consulta al Palau de la Generalitat / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president del consell nacional d'Unió i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha estat l'encarregat democristià de valorar l'acord per la consulta que s'ha signat aquest matí al Palau de la Generalitat. "S'ha demostrat que la inclusivitat de la pregunta no havia d'estar renyida amb la claredat", ha reflexionat Espadaler, que ha expressat la seva satisfacció per haver arribat a l'entesa.

Preguntat sobre quina posició prendrà Unió en la consulta, Espadaler ha assegurat que la pregunta és "prou àmplia" per encabir-hi la fórmula confederal dels democristians.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha expressat la seva "emoció" perquè després d'aquest acord Catalunya "està escrivint història", i ha volgut recordar tots els catalans que "haurien pagat" per viure aquest moment. "Farem al Parlament allò que demanava el carrer. Convidem tot el poble a ser partícip d'aquesta fase nova en la qual entrem", ha dit Turull, que ha conclòs que el 2014 ha de ser un any de "democràcia i llibertat".

stats