Política 03/12/2013

La Unió de Periodistes considera "intolerable" que la policia impedeixi als mitjans preguntar a Fabra

L'associació condemna que l'actuació de la policia ha vulnerat drets fonamentals com la llibertat de premsa i el dret a la informació

Ara
2 min
El dispositiu policial que acompanya al president Fabra ha augmentat des del tancament de RTVV. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaDesprés dels moments de tensió que s'han viscut aquest migdia en un acte públic en què participava el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i que ha acabat amb una periodista tirada en terra per l'actuació dels cossos i forces de seguretat que escortaven el president, la Unió de Periodistes Valencians ha denunciat que l'actuació de la policia ha impedit als periodistes fer el seu treball.

Així, en un comunicat enviat aquesta tarda, la Unió de Periodistes assegura que la policia espanyola "ha impedit que els periodistes poguessin exercir el seu dret a informar fent un cordó al voltant del president Fabra". Una actuació qualificada per aquesta associació com un "placatge" que han fet els policies i guardaespatlles del cap del govern valencià i que considera "del tot intolerable" perquè "vulnera el dret a la informació i a la llibertat de premsa".

"Des de la Unió de Periodistes insistim que els nostres companys estan treballant i tenen tot el dret del món a posar-li un micròfon, fer-li una foto, gravar o preguntar al president Fabra. Com a representant públic pot decidir si contesta o no", segueix el comunicat.

L'associació professional rebutja també l'argument de la policia que explicava que havien dut a terme eixa actuació perquè no podien distingir els periodistes dels manifestants contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana, ja que assegura que "els periodistes que estaven treballant anaven clarament identificats" i estaven ubicats "a una zona habilitada, mentre que els manifestants es trobaven darrere d'una tanca de seguretat".

"Davant esta vergonyosa imatge que ens ha donat hui la policia nacional, que fins i tot s'ha atrevit a demanar-li la identificació a una companya que ha caigut a terra juntament amb un membre de seguretat de Fabra mentre intentava fer el seu treball, exigim que ens deixen treballar en condicions normals", destaca el comunicat.

Per últim, el text assenyala que la Unió de Periodistes Valencians considera "una perversió la utilització de la força, més quan es vulnera el dret a la informació, un dret fonamental de la ciutadania". L'associació ha fet també una crida a la "tranquil·litat" per evitar que es repeteixen imatges com les d'avui i ha demanat "trellat, tant a les forces de seguretat com als companys periodistes que legítimament es manifesten pel tancament de RTVV".

stats