Política 22/10/2017

Turull afirma que no està "sobre la taula" que Puigdemont convoqui eleccions

El portaveu del Govern diu que cal defensar "a ultrança" les institucions

Efe
1 min
Jordi Turull és el president del grup parlamentari de Junts pel Sí / ACN

BarcelonaEl conseller de Presidència, Jordi Turull, ha acusat avui el govern central de situar-se "fora de la llei" en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i ha afirmat que en aquests moments "no està sobre la taula" que el president català, Carles Puigdemont, convoqui eleccions.

En una entrevista a l'emissora de ràdio RAC1, Turull ha apuntat que el ple del Parlament que Puigdemont va demanar convocar aquesta setmana adoptarà una decisió respectuosa amb el "mandat de l'1 d'octubre" i en defensa de les institucions catalanes, davant de l'anunci d'aplicació del 155. "Catalunya serà allò que decideixi el Parlament, el representant legítim dels ciutadans, no allò que decideixin altres", ha afegit Turull, que creu que es tracta d'"un tema de dignitat institucional".

El conseller ha acusat el govern espanyol de situar-se "fora de la llei" amb les mesures que va anunciar per aplicar el 155, però "no fora de la llei per posar urnes", com alguns poden pensar que va fer la Generalitat, sinó per "fer un cop d'estat a institucions democràticament escollides".

"Que en prenguin nota perquè això afecta els valors d'Europa", ha advertit Jordi Turull, que ha lamentat que Catalunya és avui dia "un país amb un Estat que no la vol i que cíclicament es dedica a intentar aniquilar les seves institucions d'autogovern". Segons l'opinió del conseller, "és una provocació rere l'altra". "No hi ha independència judicial, tots van a l'una. Des que la Corona va venir a l''a por ellos' i a la barra lliure per fer el que fes falta per frenar una voluntat democràtica, estem veient tota mena d'episodis", ha denunciat.

stats