Política 16/01/2017

El Suprem eleva fins a 4 anys les penes per l'assalt al centre Blanquerna i els condemnats aniran a la presó

Endureix la sentència de l'Audiència de Madrid perquè considera que els ultres van actuar la Diada del 2013 per motius de "discriminació ideològica"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridDe vuit mesos de presó a gairebé quatre anys entre reixes. El Tribunal Suprem de Madrid ha decidit elevar a penes per als 14 ultres condemnats per l'assalt al centre cultural Blanquerna, la delegació de la Generalitat a Madrid, durant els actes de la Diada el 2014. El tribunal estima el recurs presentat per la Fiscalia, en contra de la decisió de l'Audiència Provincial de Madrid el febrer passat. Considera que tots els ultres van actuar per motius de "discriminació ideològica" i que cal afegir-los aquest agreujant a la pena de presó. "El motiu impulsor de delicte o delictes comesos va ser la intolerància cap a la ideologia catalanista dels convocants de l'acte, fins al punt d'aconseguir impedir-lo", assenyala la sentència. A més, suprimeix l'atenuant de reparació del dany en el delicte de desordres públics per haver pagat una multa.

D'aquesta manera, la pena més alta és per a Juan Luis López, el militant de la Falange que es va encarar al llavors delegat del Govern a Madrid, Josep Maria Bosch (Unió), i durant el judici va defensar que l'atac havia "sortit prou bé", i qui haurà de complir quatre anys i dos mesos de presó per l'agreujant i també la "rellevància de la seva actuació". El segon que s'imposa a una major pena és Jesús Fernando Fernández, de fins a quatre anys i un mes per l'agreujant també per reincidència. La resta s'enfrontaran finalment a dos anys i deu mesos de presó.

Sentència sobre l'assalt al centre Blanquerna (PDF)
stats