Política 10/03/2016

Trias defensa que "seria magnífic" prendre-li l'alcaldia a Colau amb una moció de censura

L'exalcalde acusa el govern de BComú de "sectari"

Núria Martínez
1 min
Trias durant el dinar Cambra

BarcelonaSectari i que presumeix d'inexperiència. Així ha titllat el govern de Colau l'exalcalde i president del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, durant el Dinar Cambra aquest dijous, en el qual ha advertit que Barcelona "la farem entre tots o la farem mal feta".

L'exalcalde ha estat molt crític amb el govern de BComú i ha assegurat que després de 9 mesos es veu que no té un model "pensat per a tothom". "És un executiu que oblida que té una majoria curta, que exigiria altes dosis de diàleg", ha apuntat.

Pel que fa a un possible canvi de govern, Trias ha reconegut que per aritmètica "és molt difícil" però ha expressat que si sumessin "seria magnífic" arrabassar a Colau l'alcaldia amb una moció de censura.

"Cert adoctrinament"

Trias ha aprofitat per carregar contra la gestió de Colau de la vaga de metro a la setmana del Mobile World Congress i ha assegurat que la ciutat necessita "gestors preparats". "Quan es presumeix d'inexperiència i es pretén donar una visió simplificada de la gestió municipal la ciutat acaba patint conflictes com el de la vaga", ha insistit.

L'exalcalde també ha expressat que la subvenció "no és l'única manera de fer política social" i ha explicat que són partidaris de convenis i concerts. "Negar-se a col·laborar amb el sector privat, voler fer-ho tot des del sector públic, és un símptoma més de desconfiança i de cert adoctrinament", ha assegurat.

També ha expressat la seva preocupació per l'aposta del govern de BComú pel "decreixement econòmic", que ha contraposat al model de ciutat de CiU, que vol garantir "un creixement sostenible".

stats