Política 11/06/2013

Tres cosines del rei, imputades per presumpte blanqueig

Ara
1 min

Barcelona.El jutge del cas Emperador a l'Audència Nacional va imputar ahir quinze empresaris, entre els quals tres cosines llunyanes del rei d'Espanya, per suposadament fer servir la xarxa mafiosa de blanqueig liderada pel xinès Gao Ping.

Segons la investigació, aquests empresaris haurien participat d'un mecanisme a tres bandes per aconseguir portar diners dels seus paradisos fiscals a l'Estat. Així, estarien relacionats amb una branca de l'organització de Gao Ping anomenada 'trama hebrea', dirigida per ciutadans d'origen israelià que captava empresaris i persones amb molts doblers a paradisos fiscals que o bé volien tenir-los en metàl·lic sense pagar impostos, o bé no desitjaven que se sabés el seu veritable patrimoni. La xarxa blanquejava presumptament els doblers a canvi de comissions, i els imputats aleshores transferien les quantitats a d'altres comptes bancaris als paradisos fiscals que la trama els comunicava.

Aquesta línia d'investigació havia estat sota secret de sumari, però ahir el jutge va citar a declarar dos dels imputats, Antonio B.F. i Enrique O.C. El primer va reconèixer que tenia comptes a Suïssa i que cridava per telèfon perquè li entregassin doblers d'aquests comptes, però que no sabia d'on venia. Va afegir que es va acollir a l'amnistia fiscal del govern espanyol per regularitzar la seva situació. Els dos van quedar en llibertat amb obligació de comparèixer als jutjats un cop al mes. Les tres cosines del rei -Maria Margalida Borbó dues Sicílies Lubomirska, la seva germana Maria Immaculada i la filla d'aquesta, Maria Illa García de Sáez Borbó dues Sicílies- han estat citades per avui. En principi, dues d'elles no acudiran, ja que han al·legat motius de salut.

stats