Política 18/06/2013

Torres diu que Nóos va perdre doblers amb el Fòrum Illes Balears 2005

L'informe de l'Agència Tributària, que ja és en mans de José Castro, afirma que entre les Illes Balears i València, entre els anys 2004 i 2006, es cobraren més de 6 milions d'euros de fons públics

A. A. /j.p.
1 min

PalmaDiego Torres va aportar ahir més de 200 documents, bona part dels quals factures, per intentar justificar els costos d'un dels fòrums realitzats a Balears, en concret del corresponent a l'any 2005. Segons el que va presentar un dels principals imputats, el 2005 Nóos va perdre gairebé 10.000 euros en l'organització de l'esdeveniment. Són uns resultats econòmics molt diferents dels que té l'Agència Tributària i que va remetre la setmana passada al jutge José Castro. Els inspectors tributaris calcularen que aquell any Nóos va cobrar del Govern de Jaume Matas un total d'1,4 milions d'euros, mentre que les despeses reals, que es poden atribuir a l'organització de l'acte, no superaren els 544.000 euros. Això significa que, segons Hisenda, el "benefici" de Nóos pel Fòrum Illes Balears hauria estat de 900.00 euros, mentre que segons els càlculs de Diego Torres l'Institut Nóos va perdre doblers amb l'esmentat esdeveniment.

L'informe de l'Agència Tributària, que ja és en mans de José Castro, afirma que entre les Illes Balears i València, entre els anys 2004 i 2006, es cobraren més de 6 milions d'euros de fons públics. Una vegada analitzada tota la documentació que Nóos va presentar, a més dels seus moviments econòmics, els investigadors arribaren a la conclusió que els costos reals superaven lleugerament el 30% del total facturat. Per tant, segons l'Agència Tributària, Diego Torres i Iñaki Urdangarin haurien obtingut beneficis de més del 60% de l'import global cobrat dels governs de Jaume Matas i Francisco Camps, principals finançadors de Nóos.

stats