Televisió
Política 18/12/2013

El Suprem ordena executar l'anul·lació del repartiment de canals de TDT

La mesura obligarà a tancar nou canals de televisió privats

Efe
1 min
ANTENES POC ATRACTIVES El concurs per trobar una empresa que gestioni les antenes de TDT va ser  un dels dos que van quedar deserts en el plec en què s'incloïen tots els contractes  de telecomunicacions de la Generalitat. A la foto, una d'aquestes antenes a Calafell.

MadridEl Tribunal Suprem ha desestimat aquest dimecres el recurs que la patronal de les televisions privades espanyoles, Uteca (Unió de Televisions Comercials Associades), va interposar per demanar la suspensió de la decisió del govern espanyol d'executar la sentència del mateix tribunal que anul·lava el repartiment de canals de TDT aprovat l'any 2010 per l'executiu que llavors presidia José Luis Rodríguez Zapatero. La decisió comportarà la desaparició de nou canals de la TDT.

El Suprem havia anul·lat, el desembre del 2012, a petició de l'empresa Infraestructuras y Gestión 2002, l'acord del consell de ministres que havia assignat un múltiplex sencer a cadascun dels operadors de televisió privada estatal, és a dir, a Antena 3, Telecinco, Sogecable –que aleshores era la propietària de Cuatro–, La Sexta, Veo Televisión i Net TV. Aquella sentència va motivar un acord del govern espanyol en què ordenava que "deixin d'emetre els canals afectats", tot i que autoritzava que "transitòriament" poguessin seguir emetent "fins que culmini el procés de liberalització del dividend digital". Uteca va presentar llavors un recurs que demanava l'anul·lació de la primera part d'aquella ordre governamental, que ara ha estat desestimat pel Suprem.

En canvi, el Suprem ha acceptat el recurs interposat per Infraestructuras y Gestión 2002 que demanava eliminar la segona part de l'acord del consell de ministres. Per tant, doncs, el tribunal ordena executar l'ordre del cessament d'emissions dels canals afectats i elimina la possibilitat que "transitòriament" continuïn operant.

stats