Política 06/06/2013

Soria admet que el govern espanyol "tocarà" l'IVA

El ministre avança que alguns productes del tipus superreduït del 4% passaran al reduït del 10%, tal com recomana Brussel·les

Europa Press
2 min
El ministre d'Indústria, José Manuel Soria / EFE

MadridEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha admès aquest dijous que el govern espanyol "tocarà" l'IVA d'alguns productes, tot i que mantindrà en el 10% el tipus del turisme i l'hostaleria per la seva importància per a l'economia espanyola.

"Algun es tocarà", han estat les paraules del ministre després de ser preguntat per les recomanacions de Brussel·les i les declaracions que va fer ahir el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després de reunir-se a Brussel·les amb la Comissió Europea.

En declaracions a Telecinco, Soria ha evitat parlar de pujades de l'IVA i ha assenyalat que el que la Comissió ha recomanat a Espanya és que "alguns dels productes que avui tributen al tipus superreduït de l'IVA [4%] passin al reduït, del 10%".

El ministre, que ha reiterat que el govern espanyol està estudiant una reforma fiscal "en profunditat", ha precisat que això no podria considerar-se una pujada de l'impost.

"No, una pujada de l'IVA seria que el que està en un tipus del 10% passi a un tipus del 15%, però del que s'està parlant és que alguns productes que tributen al tipus superreduït i que en altres països no tributen a aquest tipus, passin a tributar al mateix tipus que ho estan fent en altres països", ha indicat.

D'altra banda, preguntat pel preu de la llum, Soria ha afirmat que tenint en compte que està sent un bon any pel que fa a pluges i vents, "és molt probable que aquest any tingui una evolució molt millor en termes de preus que l'any passat".

No obstant això, el ministre ha posat èmfasi que "no depèn del govern", sinó del resultat de la subhasta elèctrica, que fa que els preus de la llum es moguin "cap amunt o cap avall".

stats