Política 21/04/2014

Silva mira d'ajornar el judici per presumpta prevaricació que podria inhabilitar-lo

L'advocat que defensa Elpidio José Silva en el judici que investiga la seva actuació en el cas Blesa ha abandonat la defensa del magistrat

Efe
2 min

MadridEl magistrat Elpidio José Silva, que s'enfronta a partir d'aquest dilluns a un judici on se l'acusa de presumpta prevaricació en la investigació del cas Blesa, ha intentat ajornar la vista al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) després que el seu advocat renunciés a la seva defensa. La Fiscalia demana per a Silva fins a 30 anys d'inhabilitació.

L'advocat de Silva, Cándido Conde-Pumpido Varela, ha demanat aquest matí l'anul·lació del judici, però els tres magistrats del tribunal ho han rebutjat. Davant la negativa, la defensa de Silva ha renunciat al cas i ha assegurat que havia "fallat" al seu client.

Amb aquesta decisió, ha demanat al tribunal que concedeixi deu dies més al jutge Silva per designar un nou advocat. La sessió està previst que segueixi aquest dimarts, però fonts judicials han assegurat a l'agència que la decisió de l'advocat de Silva pot comportar diverses solucions processals. La decisió l'ha de prendre i comunicar aquest dimarts el TSJM.

Abans que comencés la vista, el magistrat Silva ha assegurat que tot el procés en marxa contra ell és "manifestament il·legal", i ha avançant que en demanaria la nul·litat, tot i que després el tribunal l'ha rebutjat.

El que va ser titular del jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid ha assegurat que estava "tranquil" perquè tot es tracta d'una "mentida" que atempta contra els seus drets i llibertats fonamentals de cara a la seva candidatura a les pròximes eleccions europees com a cap de llista del Movimiento Red.

Silva va ser l'instructor del cas contra l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, i entre les seves decisions més polèmiques hi ha les dues ordres d'ingrés a presó que va dictar contra el banquer i van arribar a posar entre reixes Blesa els mesos de maig i juny de l'any passat.

Silva està acusat d'un delicte de prevaricació, dos contra la llibertat individual i un retard maliciós en l'administració de justícia. La Fiscalia li demana 30 anys d'inhabilitació que la defensa de Blesa eleva a 43 anys, i els advocats de l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ho deixen en 24.

En principi, aquest dimarts hi ha prevista la declaració de Silva com a acusat, i dimecres, la de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i el seu advocat, Carlos Aguilar.

stats