Política 12/04/2014

Sergi López: "N'estem fins als ovaris que ens diguin que 'no'. Volem decidir. Volem dir que 'sí'"

L'actor obre l'acte central de la campanya "Sí per canviar-ho tot" de la CUP, juntament amb el periodista i escriptor Antonio Baños, que carrega contra la possibilitat d'unes eleccions plebiscitàries en substitució del 9-N

Marc Toro
2 min
L'actor Sergi López en el míting de la CUP / CÈLIA ATSET

Barcelona"N’estem fins als ovaris que ens diguin que 'no'. Volem decidir. Volem dir que 'sí'". Així s'ha expressat aquest dissabte l'actor Sergi López en la intervenció inicial a l'acte central de la campanya de la CUP "Sí per canviar-ho tot" al Barcelona Teatre Musical (BTM). López ha fet un discurs de reivindicació del procés sobiranista que viu Catalunya i el projecte d'unitat popular de l'esquerra independentista com a mitjà per a la construcció d'un nou país i una nova societat. "La transició s'ha donat per 'finiquitada'", ha afirmat, i ha afegit: "N'estem farts que uns pocs decideixin per la minoria". És per això que, agafant el lema de la campanya del triple 'sí' de la formació independentista, ha sentenciat: "Sí que volem un referèndum, sí que volem la independència i sí que volem els Països Catalans lliures".

De la seva banda, el periodista i escriptor Antonio Baños, també membre de Súmate –associació que treballa per l'independentisme en castellà– ha fet una crida a no renunciar al 9-N. "Volem urna, i la volem el 9 de novembre", ha afirmat, i ha carregat contra la possibilitat de substituir el referèndum per unes eleccions plebiscitàries o un pacte amb l'Estat. Segons ha considerat, el diàleg entre els governs espanyol i català no és més que una "mordassa per a la gent", i ha fet una crida a la desobediència per fer possible el referèndum. Baños, que ha assimilat el procés català a molts d'altres que hi ha arreu del món, ha subratllat la necessitat de no separar el procés nacional del social.

L'acte de la CUP, en què els tres diputats de la formació al Parlament han exigit la consulta del 9-N i han rebutjat qualsevol tipus de alternativa a aquesta, ha comptat amb els parlaments de l'activista Gabriela Serra i diversos representants internacionals d'Escocia, Palestina, Andalusia i Euskadi.

Un dels que ha arrencat més aplaudiements ha estat Nestor Salvador, del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), que ha estat especialment incisiu en la seva crítica contra el Govern de CiU: "Diguem no a Duran, no a CiU, no a la oligarquia catalana que sempre ens ha volgut enfrontar amb el poble català". Segons ha considerat, el "millor exemple" per demostrar-los el contrari és que a llocs com Hospitalet, Martorell o Santa Coloma, el dia de la consulta "hi hagi milers de vots per la independència".

Els membres de Brams Francesc Ribera 'Titot' i David Rossell i el cantautor Pau Alabajos han estat els protagonistes d'algunes de les actuacions musicals que han acompanyat l'acte.

Sergi López: "N'estem fins als ovaris que ens diguin que 'no'. Volem decidir. Volem dir que 'sí'"
stats