Política 30/09/2014

Places plenes per la protesta contra la suspensió del 9-N

Tot i la pluja, milers de persones han sortit al carrer arreu de Catalunya per criticar la decisió del Tribunal Constitucional

Ara
2 min
La protesta pel 9-N, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona / EFE

BarcelonaLa pluja no ha estat un impediment perquè les principals places d'arreu de Catalunya s'hagin omplert de ciutadans que volien protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta del 9-N. Convocats per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, milers de ciutadans s'han sumat a l'arrencada de la campanya a favor del sí-sí tot lluint estelades, vestint de groc i cridant consignes a favor de la consulta.

Barcelona

La plaça de Sant Jaume de Barcelona ja fa estona que està plena amb milers de persones. De fet, la concentració arriba fins a Via Laietana i els carrers pròxims a la plaça. Abans de començar l'acte, s'ha desplegat una gran pancarta just al costat de l'Ajuntament amb el missatge 'Un país petit que entre tots farem molt gran'. "Votarem sí-sí", coregen els concentrats, que no deixen de llançar consignes a favor de la consulta i de cantar cançons com 'L'estaca'. Les presidentes de l'ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals, llançaran un missatge de cara a la mobilització.

Girona

Unes 3.000 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Girona aquest vespre per mostrar el seu rebuig a la suspensió del TC. El periodista Josep Maria Fonalleras ha estat l'encarregat de llegir el manifest unitari de resposta a la decisió de l'alt tribunal espanyol, al qual també s'ha sumat l'Ajuntament de Girona, que ha il·luminat amb focus de color groc la façana de l'Ajuntament, situat a la plaça del Vi. Entre les consignes que s'han repetit, han destacat les repetides crides a la independència i a la desobediència de la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria.

Lleida

També a Lleida unes 3.000 persones s'han reunit a la plaça de la Paeria en una concentració que ha tingut un doble contingut: els crits d'independència, per una banda, i les crides a la dimissió de l'alcalde, el també president del PSC Àngel Ros, que aquest mateix dimarts ha evitat la votació de les mocions que ja han aprovat gairebé 900 ajuntaments –molts d'ells amb els vots dels regidors del PSC– per no contradir l'ordre del Tribunal Constitucional.

La protesta pel 9-N a Lleida / IGNASI IGLESIAS

Tarragona

Una multitud amb símbols independentistes i amb el predomini del color groc de la campanya d''Ara és l'hora' ha omplert la plaça de la Font de Tarragona per rebutjar la suspensió del TC i per mostrar la determinació amb el vot el 9-N. L'historiador Jaume Sobrequés ha estat l'encarregat de llegir el manifest. A Tarragona, com a la resta de ciutats catalanes, es fa aquest vespre una primera prova de l'anomenada gigaenquesta, un dels fonaments de la campanya independentista.

La protesta pel 9-N a Tarragona / TJERK VAN DER MEULEN
stats