Política 24/09/2016

Sánchez només mira Podem i Ciutadans: "Que s'aixequin el veto"

El líder dels socialistes obvia els barons però insisteix que intentarà bastir una alternativa a Rajoy: "No fer-ho seria imperdonable"

Maiol Roger
2 min
Sánchez només mira a Podem i Ciutadans: "Que s'aixequin el veto"

GavàEl debat sobre si els partits catalans haurien de donar suport a Pedro Sánchez sense demanar res a canvi és latent a Catalunya des que Francesc Homs ho va suggerir –i després rectificar– aquesta setmana. Però el líder socialista només mira Podem i Ciutadans per intentar bastir una alternativa a Rajoy: "Donarem la cara i intentarem un govern alternatiu al PP", ha subratllat aquest matí Sánchez a la Festa de la Rosa del PSC.

Sánchez ha obviat la possibilitat de negociar amb els independentistes catalans i ha demanat a les formacions de Pablo Iglesias i Albert Rivera que dialoguin entre elles: "Que s'aixequin el veto", els ha reclamat, i ha afegit: "Iglesias em diu que parli amb els nacionalistes; Rivera, que parli amb Rajoy. Per què no parlen entre ells?". L'única referència al PDC i ERC ha estat per criticar Rajoy: "Quan ell ho fa, és un home d'estat; quan ho faig jo, sóc un trencapàtries".

Sánchez ha començat un cap de setmana que se li pot complicar demà si les urnes confirmen la caiguda dels socialistes a Galícia i el País Basc. Dissabte que ve proposarà liderar un govern de canvi en un comitè federal en què molts barons li reclamaran que faci un pas enrere basant-se en la probable patacada electoral. Sánchez ha obviat tota crítica interna però ha reafirmat que no té cap intenció de modificar el seu plantejament: "La sortida al bloqueig és molt difícil, però no intentar-ho seria imperdonable pels milions d'espanyols que pateixen".

En un discurs també molt centrat a criticar Rajoy i a deixar-li clar que "no és no", Sánchez ha defensat la possibilitat d'un govern liderat per ell per iniciar un "diàleg" amb la Generalitat inconcret: no ha citat la reforma federal ni cap proposta per solucionar el que ha anomenat "crisi territorial" a Catalunya.

stats