Sáenz de Santamaría
Política 22/06/2013

Sáenz de Santamaría diu que ha arribat l'hora del "sacrifici" de l'Estat i dels polítics

Considera que després dels sacrificis fets per la ciutadania, ara toca als polítics i a l'administració estatal estrènyer-se el cinturó

Efe
2 min

MadridLa vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha subratllat avui que amb la reforma de les administracions ha arribat l'hora del "sacrifici" de l'Estat i dels polítics, que se suma a l'esforç que han fet els ciutadans durant els últims temps a causa de la crisi. Sáenz de Santamaría ha participat aquest dissabte en una reunió a porta tancada amb els presidents provincials del PP. Els ha explicat els detalls de la reforma de les administracions i els ha ressaltat que és una crida a l'eficàcia, l'eficiència i la proximitat amb els ciutadans, han explicat fonts del PP.

La vicepresidenta ha subratllat l'esforç que s'ha fet fins ara per reduir la despesa pública i per aprimar i racionalitzar l'administració, i ha assegurat que aquesta reforma és un dels elements claus per al futur del país. No s'ha oblidat, en aquest punt, de destacar l'esforç "titànic" de les comunitats, ha recordat que ja s'han reduït 535 empreses públiques i ha dit que el Govern aspira que se'n suprimeixin 728 més.

D'acord amb la seva anàlisi, el Govern ha volgut, a més, respondre en certa manera a la pregunta que es fan els ciutadans sobre què estan disposats a fer els polítics després dels sacrificis que s'ha demanat a la gent. I, en aquest punt, ha sostingut que ha arribat l'hora del "sacrifici" de l'Estat i dels polítics, han ressaltat les mateixes fonts.

Orgullosos de la reforma de l'administració

Després de posar èmfasi en el treball que ha suposat l'informe sobre les administracions, Sáenz de Santamaría ha emplaçat els seus companys a treure pit per aquest projecte, per ser l'únic partit que ha afrontat una reforma d'aquest calibre. Un treball inèdit, ha recordat, que ha portat set mesos i que està cridat a convertir-se en una de les claus del futur per sortir de la crisi al costat d'altres mesures com la llei d'emprenedors o el pla d'ocupació juvenil, perquè contribuirà a donar confiança.

Sáenz de Santamaría ha explicat també que la despesa en administracions publiques és inferior a la mitjana de l'OCDE i s'ha aturat en alguns dels detalls de la reforma, com la disciplina pressupostària, la transparència o la racionalització de les estructures i dels organismes.

stats