Enbreu
Política 03/06/2013

Rubalcaba ofereix col·laboració a Rajoy i el PP posa condicions

R.m.
1 min

Barcelona"Front comú" contra l'atur

Alfredo Pérez Rubalcaba va estendre ahir de nou la mà al govern de Mariano Rajoy per arribar a pactes d'estat. L'oferta inclou, per exemple, acordar una posició comuna en defensa dels interessos espanyols de cara a la reunió d'aquest mes del Consell Europeu. El secretari general del PSOE també proposa un "front comú" contra l'atur, però no per "abaratir" l'acomiadament sinó la contractació.

A la Festa de la Rosa dels socialistes bascos, ahir a Durango, Rubalcaba va mostrar-se comprensiu amb qui dins del seu propi partit no subscriu les ofertes de pacte amb el PP, perquè els populars a l'oposició no van donar treva al govern de José Luis Rodríguez Zapatero. "Però els socialistes no som cruels. Ens preocupem per Espanya quan som al govern i quan som a l'oposició", va justificar. No es va estar, però, de recriminar a Rajoy iniciatives com la llei Wert, un "atac frontal a la igualtat d'oportunitats".

Porta oberta però amb recels al PP

Recels i escepticisme és el que es respira al PP davant les crides del PSOE a l'acord. Ahir, María Dolores de Cospedal va mostrar-s'hi oberta, tot i posar-hi condicions. "Benvinguts siguin els pactes", va dir la secretària general del PP, que no obstant va avisar que els acords en cap cas han de servir per tornar "al que van fer" els socialistes al govern i que és "el que ens ha portat fins aquí". "Seria una gran idea que el PSOE i la resta de l'oposició es posessin a treballar a favor d'Espanya", va afegir amb to desafiant.

stats