Política 18/10/2017

Romeva avisa la UE que tot el Govern pot acabar a la presó

El conseller d'Exteriors assegura que la convocatòria d'eleccions no està sobre la taula

Laia Forès
2 min
El conseller d'Exteriors, Raül Romeva, en una image d'arxiu.

Brussel·lesEl conseller d'Exteriors, Raül Romeva, ha advertit aquest dimectes a la Unió Europea que el president del Govern, Carles Puigdemont, i els consellers podrien acabar a la presó, tal com ha passat amb els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.

"Hi ha la possibiltat que jo o el president del Govern, o tot el Govern, puguem ser apartats o fins i tot que puguem acabar a la presó", ha denunciat Romeva en una roda de premsa a Brussel·les davant d'una vuitantena de periodistes de mitjans internacionals. "Pot passar, és una preocupació que tenim", ha subratllat.

Raül Romeva ha assegurat que "no és desitjable" que els membres del Govern acabin a la presó i ha assegurat que la UE no ho hauria d'acceptar. "Hi ha la possibilitat? Sí, hi és. La qüestió és si això és normal. Ho pot acceptar la UE? Hi estarà còmoda una democràcia moderna?", s'ha preguntat.

El conseller d'Exteriors ha explicat als corresponsals estrangers que a Catalunya hi ha des de dilluns "dos presos polítics" i ha assegurat que el govern espanyol es nega a dialogar. "Què voleu negociar exactament?", li ha preguntat una periodista. "Volen negociar el que la gent ha demanat: una República Catalana", ha respost Romeva.

No a les eleccions

Durant la roda de premsa, Romeva també ha subratllat que la convocatòria d'eleccions catalanes "no són una opció" per al Govern. "La gent ha votat i hem d'implementar aquest mandat". De fet, Romeva ha deixat clar que l'executiu català no ha renunciat a la DUI. "Estem preparats", ha assegurat.

Tot i això, el conseller ha dit que el Govern segueix apostant per la vida de la negociació. "Aquesta via encara té possibilitats? Demà ho veurem. Demà l'estat espanyol ens dirà si vol parlar o no. La qüestió és simple: voleu parlar, sí o no?", ha dit Romeva.

stats